torsdag, januar 21, 2016

En brækket arm = armen falder af ...

Jeg kørte vestpå i morges for at passe Mattias, der var faldet i børnehaven i går og havde slået sin arm så hårdt, at han var en tur på skadestuen.
Det havde både været smertefuldt og skræmmende for ham. Han kunne ikke samarbejde om at få tøjet af, og trøjen måtte klippes op. På et tidspunkt i formiddags fortalte han, at han troede armen ville falde af, fordi den var brækket. Han havde hørt de voksne tale om en brækket arm. Jeg kan godt forestille mig, at et barn i den alder tænker på en pind, der brækker og går i 2 stykker. Så bliver man selvfølgelig bange. Der er ikke noget, der tyder på, han har et brud, men et slag kan også gøre meget ondt.
Ved 8 tiden var der en flot solopgang, som jeg dog kørte med ryggen til, men på et tidspunkt skabte lyset og sneen de smukkeste farver.


Fra køkkenvinduet hos min datter er der udsigt til naboens store æbletræer.Mattias får en fridag fra børnehaven i morgen og skal passes hos sin bedstefar og bedstemor, der bor tæt på.

7 kommentarer:

 1. Stakkels lille mand, - ja børn tænker jo så konkret. Hvordan skulle han vide andet. Han er heldig med bedsteforældre, der kan træde til, indtil han er helt frisk igen.
  Sikke smukke billeder. Jeg får dog indre billeder af bundfrossen bil og besvær, så jeg glæder mig til lunere vinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg var også glad for han sagde, at han troede armen ville falde af. Af mig selv ville jeg ikke have fået den tanke. Men som du siger, så er børn meget konkrete.
   Øv med frossen bil og den slags besvær. Det er hverken sjovt eller smukt.

   Slet
 2. Logik som kun børn kan tænke. God bedring med ham og et slag kan tage meget lang tid at komme over, jeg tror jeg en gang gik med smerter i armen i tre uger efter fald ned af vores trappe. Jeg håber dog han fik den røntgenfotograferet, for børns skader kan være lumske og ikke så nemme at diagnosticere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar, Lene. Nej, han blev ikke rgt. fotograferet. Jeg har egentlig følt mig tryg ved det, fordi jeg observerede, hvordan han kunne løfte armen, da han ikke tænkte over det. Men godt du siger det. Vi skal lægge mere mærke til det. Det er også min erfaring, at smerter efter slag kan være langvarige.

   Slet
 3. Stakkels lille fyr.
  Men kan selv blive helt forskrækket over, hvor konkret børn [mis]opfatter tingene - det sker der mange misforståelser over, men det var da i det mindste godt, at Mattias sagde højt, hvad der bekymrede ham.

  SvarSlet
 4. Ellen, i dag er han heldigvis frisk og i gang, men jeg tror, han havde fået et chok og kunne slet ikke bruge armen i går.
  Ja, små børn kan ikke vide det samme som vi voksne, når vi slynger om os med forskellige udtryk.

  SvarSlet
 5. Hvor logisk. Brækket virker voldsomt hos de små poder, jeg forstår godt han ikke ville samarbejde med personalet i modtagelsen/skadestuen, alle de mennesker i hvide kitler, kan i da ikke forstå det gør ondt, og jeg vil have min mor/far og ingen andre.
  Ordet brækket er jo sammensat med arm og derved forstår du og jeg sammenhængen. Nu lader jeg lige en tanke falde, måske skulle vi sige knækket til det med grenen, jeg gør det jo til flisen, og undlade at bruge brækket om genstande der er knækket :-)
  Har han fået gips på?
  Og hvis - har du fået lov at skrive på det?

  SvarSlet