søndag, juli 19, 2009

En middag.

Jeg snittede og stillede an i køkkenet i går. Henriks familie var her, og nu er jeg vist kommet til afslutningen på min 65 års fødselsdagsfejring. Vi fik carpaccio med lidt rucola, lidt basilikum, høvlet parmesan, olivenolie, citron og salt og peber. Hovedretten var laks bagt i ovnen med kartofler og bulgursalat og en grøn salat med rødløg i tynde skiver, æblebåde i tynde, tynde skiver drysset med grofthakkede valnødder og pecannødder, en olie/hvid balsamico dressing med salt, peber og endelig sukker. Og kaffe med biscotti'er. Jeg var igen heldig, at yngste på sin ferievej mellem London og København stoppede her et døgn og gav mig en hjælpende hånd.
Billedet er en litograf af Arne Haugen Sørensens "den lille nadver" som han har hængende i sin spisestue. Jeg kan godt lide hans kantede skikkelser med de store hænder, og den måde han bruger farverne på. Og så minder billedet mig om, hvor hyggeligt det er at lave mad til andre og spise sammen. Sådan var det også i går aftes. Vi var 8 - så er flokken heller ikke større, end vi kan få snakket med hinanden
Hvor er det meget anderledes, at man i nogen kulturer spiser adskilt - mænd for sig og kvinder for sig. Jeg synes jo, de går glip af noget værdifuldt.

4 kommentarer:

 1. Kære Betty
  Tillykke me fødseldagen!
  Det lyder som en rigtig dejlig aften med en skøn menu og dit indlæg virker så dejlig afslappet, selv om du må have haft travlt.
  Jeg kan godt lide billedet!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 2. Kære Betty
  Tillykke med fødselsdagen. Hvor lyder den menu rigtig lækker.
  Dejligt at du fik hjælp af yngste for det er jo ikke en middag man sådan bare lige tryller frem 1-2-3.
  Jo, det er hyggeligt at spise sammen, og mad forbinder man jo også med hygge. Det gjorde intet om billedet hang her hos mig. Motivet og farverne er skønne
  Held og lykke i dit nye år

  SvarSlet
 3. Mange gange tillykke med dagen. Det lyer simelthen¨dejligt.

  SvarSlet
 4. Tak Vibeke, ja, jeg havde travlt, og det fylder også meget i mit hoved i forvejen - sådan noget med at planlægge og købe ind osv. Jeg hører ikke til de husmødre, der siger "åh, det er såmænd ingenting"
  Jeg synes, man skal anerkende for sig selv, at det er et stort arbejde.

  Tak Manna, ja det er rigtig meget værd at få en hjælpende hånd. Men jeg er ikke nogen køkkenleder, siger mine børn - altså det der med at uddelegere. :-)
  Tak Marin, det var en hyggelig aften.

  SvarSlet