torsdag, oktober 07, 2010

Jersey promille....

Jeg troede næsten ikke mine egne øjne, da jeg så Irmas mælkekarton.


Hvis der er noget de små, spinkle jerseykøer er kendt for, så er det, at de leverer mælk med en meget høj fedtprocent.
Nu står de model for jersey promille mælk. En fedtfri mælk.
I min barndom havde vi jersey køer, fordi var så dygtige til at levere mælk i store mængder med en masse fløde, som lagde sig i et tykt lag ovenpå den mælk, der blev hældt op i et fad til eget brug inden resten blev afhentet til mejeriet.


Jeg har stadig en af de lysestager min far modtog som præmie, og hvor der indgraveret  'for levering af 1. kl. mælk'.
Min far ville have undret sig, hvis han havde set fedtfri jerseymælk.

10 kommentarer:

 1. Jeg synes jo også, at det er at slå en smule plat på jersey-navnet, som de fleste nok kender som et mælkekvalitetsnavn. Jerseymælk smager godt. Punktum. Det ved mange, så det har nok en god reklameværdi.
  Noget helt andet er, at jeg har en smule svært ved at se den helt store forskel på 0,05% og 0,1% som i årevis har været kendt som skummetmælk.
  I min brugs praler de med at have en 0,01% mælk.
  Jamen så tag da en kalktablet i stedet for - det må gerne smage af mælk, og det gør det ikke, før det rammer 0,5%, synes jeg :-)

  SvarSlet
 2. Ja, verden er af lave ☺.
  Dit indlæg fik mig til at tænke tilbage til barndommens land. Om sommeren stillede min mor og mormor....det må have været mælk frem i stuen til tykmælk, hvor fløden lå som et tykt lagt ovenpå...og det fik vi til dessert med ristet, revet rugbrød. Jeg husker det som en vældig delikatesse.
  For mig er det vældig vigtigt med fedtprocenten, da min mand er diabetiker, man han er nu ikke så begejstret for mælk ☺.
  En rigtig god weekend til dig.

  SvarSlet
 3. Jeg tænker, hvad søren dog skal vi med mælk helt uden fedt - man tager jo de fedtopløselige vitaminer væk med fare for, at nogle mennesker får vitaminmangel. Jeg synes ikke, man skal være så fedtforskrækket, så hellere komme ud og bevæge sig hver dag ...

  SvarSlet
 4. Ja, sådan en uting! Køber mælk...sødmølk fra Thies, der også bruger den gode Jersey-mælk

  SvarSlet
 5. Ellen, du formulerer det helt rammende. Jeg er enig

  SvarSlet
 6. Annette, det barndomsbillede kender jeg. Tykmælk var en lækker sommerting. Sødmælk og lidt kærnemælk hældt op i de små glasskåle med blå kant. Næste morgen var der dejlig tykmælk med et tykt lag fløde ovenpå.
  Ja diabetikere skal passe på fedtprocenten.

  SvarSlet
 7. Madame, jeg synes, det handler om balance - også når det gælder mælk.

  SvarSlet
 8. Lavendel, jeg køber også mest produkter fra Thise, men jeg har helt vænnet mig af med at bruge sødmælk. Det er sjovt, som ens smagsløg kan vænnes til eller fra.

  SvarSlet
 9. Sikke et herligt indslag ved festen!! Jeg havde da også troet at Jersey mælk var på mindst 8 % ;-) Hvordan smagte det så? Her smager 0 % mælk virkelig af vand. Ha en dejlig weekend. KNUS♥

  SvarSlet
 10. Tina, det værste er nok, at jeg helt har 'glemt' smagen af rigtig mælk. Sådan en nymalket, lun og fed mælk der kommer lige fra koen.
  Mange synes, det lyder ulækkert og at mælk skal være koldt.
  Det har jeg også vænnet mig til ligesom den 'tynde' smag. ;-)

  SvarSlet