lørdag, januar 01, 2011

En solskinsnytårsdag.

Nytårstorsken, vi spiste i går aftes, var fanget i Førdefjorden i Norge af Henriks barnebarn og hendes kæreste.
Nedfrossen og efter en flyvetur var den frisk, som var den lige trukket op af fjorden.
Jeg tror, de to fiskere var lidt skuffede over, at hovedet ikke blev tilberedt.
Det skulle være en delikatesse i Norge.
Men torsken var ualmindelig lækker med sennepssovs og smørsovs, hakkede hårdkogte æg, hakkede rødbeder, groft revet peberrod, hakket persille og aspargeskartofler.
Henrik spiste to portioner, så han er absolut i bedring.


I skålen var der kun lidt tilbage, efter Rådhusklokkerne, af det som skulle have været den stolte kransekage.
Stængerne og hjerterne smagte rigtig godt, så pyt med udseendet.

Da jeg kørte hjem i nat regnede det voldsomt.
Bilen fik en god gang vask.

I dag skinner solen. Der er kun lidt sne tilbage hist og her.
Dagen er ny og frisk.
Det samme er året.

Yngste har lige sms'et og spurgt, om jeg kommer til nytårsboller.
Herligt, at hun nu bor så tæt på, så det er overkommeligt at tage en lille eftermiddagstur.
Posted by Picasa

9 kommentarer:

  1. Ja hvad sagde jeg skidt med faconen,når det er lavet med kærlighed går man aldrig galt.
    Ah hvor lyder jeres nytårs middag godt.
    Alt godt i det nye år til dig og dine

    SvarSlet
  2. I morges fikk mine to overnattingsgjester lov til å bage kransekage efter inspirasjon fra Betty.Nytårsmorgen kl 10 er den beste tid å bage.Det sa Ada 7 og Asta 4.Mormor synes også det er meget hyggeligere enn å se på TV.

    SvarSlet
  3. Kæben på en stor torsk har et særlig fint "fiskekød".Efter at den en trukket (kokt) tar en skinnet av og steger kæben i smør. Den kan også spises bare kokt.
    Godt Nytt år til deg og dine.hilsen Anne-Lise

    SvarSlet
  4. Vi får aldrig nytårstorsk, men jeg får da helt lyst til at lave det i nær fremtid. Mums, hvor det lyder godt.
    Dejligt at høre, at Henrik er i bedring. Man må jo spise lidt for at komme til hægterne.

    SvarSlet
  5. Det er dejlig at læse, at Henrik er i bedring. Men du har også kræset om ham med lækker mad.
    Godt nytår, Betty!

    SvarSlet
  6. Lotte, det var en god gammeldags torskemiddag, der smagte godt.
    Godt nytår til dig

    SvarSlet
  7. Anne-Lise, hvor lyder det hyggeligt, at de to har overnattet hos jer, og de var klar til at bage kl. 10 nytårsmorgen.
    Det er en fin opskrift på torskehoved.
    Det er nu synd for den norske kæreste, at vi ikke fik den stegt. Det var en stor torsk på 5kg.
    Godt nytår til dig og din søde familie

    SvarSlet
  8. Eva, torsk smager rigtig godt, men der er mage forskellige traditioner for nytårsmiddagen.
    Ja, der skal kalorier til for at komme til kræfter.

    SvarSlet
  9. Madame, det går fremad. henrik er nu hjemme hos sig selv igen.
    Godt nytår til dig også.

    SvarSlet