søndag, januar 19, 2014

Noget om løse tænder og borgermøde ...

Borgermødet, som jeg skrev om for et par dage siden, blev afviklet i går. Jeg skulle have skrevet om det allerede da, for nu føles det, som om det er længe siden.
Jeg har mest været optaget af, hvordan Mattias har det. Der skete nemlig det, da vi legede sammen i fredags, at han faldt så uheldigt, så han ramte en stor krukke på gulvet med sin mund og sine tænder. Heldigvis var både hans far og mor der. Det blødte meget, og han græd meget. De fik hurtigt arrangeret en aftale med deres tandlæge, selv om han var på vej hjem sidst på eftermiddagen.
Så vi skiltes der med  gråd og bekymringer. Jeg blev holdt orienteret over mobilen - hurra for den. Det viste sig, at Mattias' to fortænder i overmunden var slået løs. Godt, at de ikke var faldet ud. Men de sidder skævt.
Jeg var bare så ked af det. Jeg synes, jeg skulle have passet bedre på ham.

Så da jeg sad til borgermøde næste formiddag, havde jeg også lidt sms kontakt med min datter, som heldigvis kunne fortælle, at Mattias var glad og tilpas. Nu håber jeg bare, at tænderne kan rette sig.

Borgertopmødet var godt planlagt, og det blev afviklet helt efter programmet.
Vi var i Centralværkstedet, som engang var jernbaneværksted. Det er et spændende område med gammelt og nyt byggeri.
Der var 2 emner fra informationshæftet, vi diskuterede. Det var smartphone tracking  og avancerede  overvågningskameraer.
 
Hvis jeg skal springe til konklusionen, så var der enighed om, at overvågning er nødvendigt for at bekæmpe og afsløre kriminalitet.
Der var også bekymring for, om vores privatliv vil blive krænket.

Til sidst skulle hvert bord skrive en anbefaling til de europæiske politikere om ønsker i forbindelse med den fremtidige udvikling.

Der var masser af spørgsmål, der skulle besvares, og det kunne hurtigt afvikles elektronisk.
Hvis jeg havde fået tilsendt de spørgsmål på papir, så var jeg slet ikke gået i gang, så mange var der.

Så det var en metode til meningsmåling (på et informeret grundlag) med dejlig forplejning indlagt. Lækker frokost osv.
Jeg kommer med projektets website igen for yderligere information: http://surprise-project.eu8 kommentarer:

 1. Årh, stakkels lille pus ... men du skriver, at begge hans forældre var der, så det var da ikke alene dit ansvar!
  Jeg har lige lovet mig selv at kigge på den hjemmeside :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg var ikke alene, men det var mig, der legede med Mattias, mens hans forældre var i den anden ende af stuen. Men de siger også, at det kunne ske for enhver. Og det kan det jo også.

   Slet
 2. Uuuhhh - jeg kan godt forstå, at du fik det skidt over det. Selvom forældrene er der, så bebrejder man nok altid sig selv lidt. Jeg har selv prøvet en gang, hvor legen også blev lidt for vild - og der kom knubs ud af det. Heldigvis ved man - og forældrene - jo, at det kan ske mens de er sammen med alle og enhver. Forhåbentligt retter tænderne sig hurtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nille, som du siger, så kan det ske for enhver. Men det er hårdt at se, når det går ud over de små. Jeg håber også, tænderne retter sig hurtigt.

   Slet
 3. Det var synd for Mattias, men vi kan jo desværre ikke undgå, at de små kommer til skade - godt det ikke gik værre! Og borgermødet lyder rigtig spændende.

  SvarSlet
 4. Madame, vi kan ikke pakke dem i i vat. Men jeg ville alligevel gerne have undgået den oplevelse.

  SvarSlet
 5. Bedst som legen er sjovest, så sker der et uheld og man bebrejder sig selv, at det gik sådan. Men desværre - som de andre kommentatorer har været inde på - kan vi ikke undgå, at de små får nogle knubs ind i mellem, uanset hvor gerne vi vil beskærme dem. Forhåbentlig vokser tænderne fast igen.
  Det lyder meget spændende med borgermødet, jeg har kigget lidt på hjemmesiden.

  SvarSlet
 6. Annette, du kender nok situationen. Når det er sjovest og som regel også vildest, så kan det gå galt.
  Ja, borgermødet var spændende.

  SvarSlet