tirsdag, januar 07, 2014

Om at have hund.

Jeg har været ved at rydde op i gamle ringbind. Sådan nogle fra en svunden tid. Fra dengang jeg fik lønsedler. Og månedlige udskrifter fra banken og den slags informationer, som nu kommer til mig gennem min computer.
Der var også et ringbind, der handlede om Bugsy. Den engelske bulldog, der boede hos mig i 13 år.
Ringbindet indeholdt kvitteringer for dyrlægebesøg, foder, forsikring, sjældne ophold i hundepension og i de senere år medicin.
Det var på tide at tømme ringbindet og smide papirerne væk. Men jeg syntes, det kunne være sjovt at regne alle tal sammen og se, hvad sådan en vovse havde kostet mig. Der er ikke udgifter til anskaffelse og fra den første hvalpetid, da han var hos min datter, der fik ham, mens hun var i Spanien.
Mine udgifter løb op til 48.761 kr.
Jeg syntes, det var et svimlende beløb, og jeg ringede til min datter for at fortælle om det. Hun var sikker på, det måtte være en fejl. Så meget kunne det ikke have kostet.

Da jeg googlede på, hvad det koster at holde hund, læste jeg en artikel i Samvirke fra 2010. Her er mange oplysninger og råd til hundeejere. Eksemplet på  hvad det koster at holde hund, var en labrador i 12 år.
I følge den artikel koster sådan et hundeliv 187,000 kr. ...
Så var Bugsy jo ligefrem billig.
Jeg tror nu heller ikke, at jeg har gemt alle regninger.

Køn var han jo ikke ligefrem. Men meget charmerende ...  ;-)

8 kommentarer:

 1. Ja, det var da en net sum penge, -som man jo gerne giver ud, hvis man har anskaffet dyret. Men jeg tror mange lukker øjnene for, hvad det koster at have dyr. I hvert fald er det tit et issue i programmer som Luksusfælden. Derfor er det en god idé at skrive sine udgifter op, - så bliver det mere synligt.

  Du har ret, - køn vil man ikke kalde Bugsy, - men I har sikkert været glade for ham.

  SvarSlet
 2. Sikke nogle dejlige billeder. Hvis man tænker på, hvad de fleste ellers giver for en hobby, synes jeg ikke 48.000er så galt. Der er mange, der køber fotoudstyr og computere for astronomisk store beløb. Vores katte er i dyresygekasse.

  SvarSlet
 3. Eva, de udgifter, der er forbundet med at holde husdyr eller kæledyr, tror jeg, mange ejere ser helt bort fra. Vi havde også en hest i nogle år, og det viste sig at være meget dyrt, da vi regnede efter.
  Men det sjove er, at jeg ikke har opdaget, der var flere penge, da Bugsy var blevet aflivet.
  Ja, vi havde mange glæder - og frustrationer. En bulldog er ikke den letteste hund, men de utrolig kærlige og venlige, selv om de ser lidt barske ud.

  SvarSlet
 4. Madame, du har så evig ret. Godt at se det i hobby-perspektiv ;-)
  Det er godt, at jeres katte har en sygeforsikring. Det havde Bugsy også.

  SvarSlet
 5. Holddaop, det var mange penge, men som andre er inde på, er det i bund og grund et spørgsmål om prioritering, hvad man bruger sine surt tjente penge på ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ja sådan er det - et spørgsmål om prioritering ;-)

   Slet
 6. Det lyder af mange penge, men når man deler det op på 13 år, så er det ikke så voldsomt....

  pr. år.: 48761:13 = 3750,85
  pr. mdr. 3750,85:12 = 312,57

  Har selv 2 hunde, så der er også udgifter her :)

  Kan til sammenligning fortælle at min hobby, keramik på aftenskole koster 500,- pr. mdr. bare for at kunne komme, og så kommer der materialer og brænding oveni.

  SvarSlet
 7. DiSign-Keramik. Tak for din kommentar og dit regnestykke ;-) Nu forstår jeg, Bugsy har været virkelig billig i drift.
  Når du fortæller om din hobby, tænker jeg, det er mange penge pr. måned. Men jeg gætter på, din keramik fylder dig med en glæde og tilfredshed, der ikke kan gøres op i penge.
  Og sådan er det også med hunde: vores kærlighed til dem, kan ikke gøres op i cool cash ;-)

  SvarSlet