torsdag, februar 27, 2014

Der var ikke nye bygninger overalt.

Selv om vi boede midt i det nye på Christianshavn, så var der gamle velbevarede huse i nærheden.
Som her i gaden med det sjove navn Overgaden neden Vandet.

Og Christianskirken fra 1759 bygget af den tyske menighed. Den er meget anderledes end tilsvarende danske, idet kirkerummet er tværstillet. Den kaldes også Teaterkirken på grund af de mange loger. De tre vægge er dækket af loger i 3 etager.

Noget af det nyeste på Amager er nok Den blå Planet.
Nordeuropas største akvarium, der blev åbnet for et år siden.
Det er en stor oplevelse at gå gennem de mange rum og se de forskellige fisk og havdyr. Der er masser af informationstavler, som vi ikke kiggede på, der var fodring, og der var børneteater, som vi heller ikke så. Men vi så meget, og Christian kom op på sin fars arm ind imellem. Et lille menneske kan nemt få udsigt kun til voksnes ben.
Vi var der lørdag kort efter åbningstid kl 10, og da var der mange mennesker. Men da vi gik ved 12 tiden var der nærmest overfyldt. Det er absolut en god ide at komme, når der bliver åbnet.


6 kommentarer:

 1. Sikke da en dejlig tur, I har haft.

  SvarSlet
 2. Hvor er det dejligt, at I har set Den blå Planet. Jeg var der med Bella i februar sidste år, men dengang var der lidt for mange mennesker til, at det var en helt vellykket oplevelse.

  SvarSlet
 3. Madame, jeg kan godt huske, du har skrevet om din tur med Bella til Den Blå Planet. Det er et populært sted med mange mennesker. Hvis man nu kommer en helt almindelig hverdag om formiddagen, mon så ikke der vil være god plads?

  SvarSlet
 4. Den Blå Planet står på vores liste, men vi har med vilje ventet til nyhedens interesse har fortaget sig, og så bliver det på en hverdag uden for skoleferierne :-)
  København har mange smukke, gamle oaser. Har du prøvet at kigge ind i nogle af de gamle baggårde? Der er et helt vidunderligt miljø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er en god ide at vente til en hverdag.
   Der er smukke og uventede oaser i København. For nogle år siden boede min datter på Østerbro, og da kiggede jeg sommetider ind i det, der engang var baggårde, men nu er dejlige haver.

   Slet