torsdag, november 06, 2014

Skal ... skal ikke ... ??

Jeg har været ramt af en lille forkølelse i nogle dage. I hvert fald føltes den som lille, da den begyndte, og jeg troede, den ville være væk i løbet af et par dage.
Sådan er det ikke gået. Det er, som om den har bidt sig fast. Ikke sådan, at jeg må pudse næse hele tiden, men jeg har en drilagtig, insisterende hoste især om natten. Mine børnebørn har det på samme måde, så vi har nok smittet hinanden.
Skal jeg aflyse turen til København, spurgte jeg mig selv, da jeg var oppe og lave varm mælk med honning sidst på natten. Varm mælk med honning var en meget yndet kur, da jeg var barn.
Kuren hjalp, jeg faldt i søvn.
I dag er det gået meget bedre. Jeg tager med til København på studietur med
Teologi for Lægfolk. Temaet er det mulitreligiøse København.
Da jeg fortalte min svigersøn, at vi skal afsted tidligt i morgen for at nå fredagsbønnen i moskeen på Nørrebro, var hans kommentar 'Pas nu på, du ikke bliver radikaliseret'.
Det er der vist ingen fare for.
Det bliver uden tvivl en spændende tur med de samme turledere som i Rom.

I stedet for at vende næsen vestover på søndag, rejser jeg til Bornholm og besøger gode venner. Jeg har en stående invitation, men det er som om, der er så langt. Nu vil jeg jo nærmest være halvvejs.

Det er ikke tit, jeg rejser med tog og færge og fly (fly fra Bornholm, fordi færgen kun går 2 gange om dagen på denne årstid, og det er meget tidligt om morgenen og sidst på eftermiddagen). Jeg tror, det bliver hyggeligt og afslappende. Men det er da lidt dyrt. Mine billetter koster tæt ved 800 kr. Tænk, hvor langt jeg kunne komme med Ryan Air.
Nu er det selvfølgelig ikke bare afstand, det kommer an på.

4 kommentarer:

 1. Det lyder som en vildt spændende tur til København.
  Og bagefter til Bornholm til gode venner.
  Hvor er du god til hele tiden at udvide din horisont og samtidig huske på det nære.
  Så er det bare ærgerligt at specielt togtransport er så dyr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg har jo fordelen af seniorrabat på de afgange, der ligger på hverdage. Hverdage er vist ikke fredag i den sammenhæng?

   Slet
 2. Jeg tror det var godt du valgte at tage afsted - man kan komme langt på Ibuprofen og Panodil, når det skønnes nødvendigt, men det behøvede du ikke engang at tage :-)
  Nu skriver du ikke, om de 800 kroner er for en returbillet, men så vidt jeg kan se, ville færgen have kostet dig 580 kr. t/r, så 800 er da ikke så galt, når man tager den meget hurtigere transporttid i betragtning. Som Eva skriver (indirekte), er det tit lige så dyrt at tage toget som at tage et fly.
  Rigtig god tur i hvert fald - uanset transportformen :-)

  SvarSlet
 3. Ellen, der er jo seniorrabat ;-) Det tænker vi ikke på, når vi ikke bruger de offentlige transportmidler så tit. Bornholmerflyveren koster 299 for en enkelt for mig. Sådan ca. 70 kr mere end en enkelt færgebillet.

  SvarSlet