tirsdag, december 02, 2014

Mere fødselsdag med en opskrift.

Det er i morgen, det rigtigt er Mattias' fødselsdag. I børnehaven er der tradition for, at fødselsdagsbarnet har noget spiseligt med.
Jeg meldte mig som bager og har bagt nogle små pølsehorn. Det er ikke noget, jeg har stor rutine i, men hurra for nettet, hvor det vrimler med opskrifter.

Den opskrift jeg valgte fra en Coop-side er nem at arbejde med. Den kommer her, så jeg hurtigt kan  finde den en anden gang.

Til dejen bruges:
75 g smør
1,5 dl vand
1 dl surmælksprodukt
2 tsk honning
1-2 teske fint salt
25 g gær
100 g fuldkornshvedmel
300 g hvedmel

Dejen hæver i 45 min.
Del den i to.
Hvert stykke rulles ud til en lang pølse, (ca 60 cm) som med kagerullen rulles ca 15 cm bred.
Med en kniv skæres trekanter.

Pølserne, i det her tilfælde kyllingepølser, deles i tre.

Jeg undlod at lægge en blanding af mayonnaise og sennep på dejen. Men det ville sikkert smage godt. Og så med lidt ketchup til.

 Pølsestykket lægges på, og trekanten rulles fra den brede ende.

Hornene efterhæver 20-30 min, pensles med æg og bages v 190 grader i ca 15 min.



Der bliver 20 - 22 pølsehorn ud af den portion.
Det er nogle små hapsere, så jeg bagte dobbelt portion.
Så er det spændende, om børnene kan lide dem?
Det vil vise sig i morgen.

4 kommentarer:

  1. Børn elsker pølsehorn og dine skal nok gøre lykke!
    Men når du nu nævner Coop, vil jeg da ikke undlade at gøre opmærksom på, at Brugsen sælger pølsehornsdej. Skåret ud i trekanter og det hele ... den er ganske udmærket :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, den tanke havde jeg slet ikke tænkt, at dejen kunne købes skåret ud i trekanter.
      Tak for info ;-)

      Slet
  2. Pølsehorn er et hit. Selv da mine "små" havde studenterkørsel blev der serveret pølsehorn efter deres ønske, og det vakte stor lykke.
    Hvor er du da en sød mormor.

    SvarSlet
  3. Eva, jeg kan godt forstå, dine "små" gerne ville have pølsehorn, da de var på studenterkørsel.
    Tak for kompliment ;-)

    SvarSlet