mandag, april 10, 2017

På sidelinien af en flyttedag.

I dag tænker jeg på min tante Eli, der døde for nogle dage siden og bliver begravet i dag. Hun boede oppe i nærheden af Hjørring. Det er for langt at køre for mig lige for tiden, for ikke at tale om vandring på kirkegården. Men jeg ville gerne. Hun er den sidste af mine forældres generation. Jeg er glad for hun var med, da jeg havde kusinebesøg, dengang jeg stadig lå meget i sofaen.

Jeg tænker også på min 'flyttefamilie'. Flyttefirmaet havde læsset af ved middagstid. Det er tæt på mig, men hurra for bilen, for så kunne jeg levere noget frokost og kaffe på termokanden.
Hvor er det et stort arbejde at flytte. Både at pakke sammen og rykke ud af den gamle bolig, men også at pakke ud i den nye. Heldigvis er der masser af glæde forbundet med det.


Jeg har lavet suppe til dem til aftensmad. Ideen til suppe fik jeg, fordi Chr. var så begejstret for sovsen til hakkebøfferne forleden dag, at han bad om en lille skål, så han kunne spise noget sovs med en teske.
Jeg tænkte først på oksehalesuppe, som jeg ikke har lavet i 1000 år.  Den kunne måske minde om brun sovs.
Valget faldt på en gullaschsuppe, som Kirsten Cecilie i Tønder altid laver, når vi er der. Den er lavet på hakket oksekød i stedet for oksetern. Der er både flåede tomater og tomatpure i,  så jeg er spændt på, om den kan gå for at være sovs.
Børn (mine børnebørn) er utrolig selektive, når det handler om mad. Det der smagte godt i sidste uge, smager ikke nødvendigvis godt i dag.

Update:
Børnene har været hos deres bedsteforældre i dag, og kom direkte hertil for at spise aftensmad. Jeg forstår ikke, hvordan det hænger sammen, men suppen faldt ikke i Christians smag. Til gengæld spiste den øvrige del af familien glad og gerne, inden de drog hjem for at introducere børnene til deres nye værelser.


5 kommentarer:

 1. Hvor ærgerligt for dig, at du ikke kan deltage i begravelsen. Selvom det er en trist anledning, er der jo noget godt i at være fælles om at tage afsked.

  Wow, sikke et flot køkken.
  Ja, man kan sjældent lave mad efter børnenes smag, for den kan ændre sig fra dag til dag. Det har jeg også oplevet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg synes en begravelse og de kendte ritualer er en god måde at tage afsked på, så det var ærgerligt. Men det var sådan, det var.
   Ja, det e vist fælles for de fleste småbørn, at deres smag ændrer sig ret så hyppigt ;-)

   Slet
 2. Ærgerligt at flyttedag og begravelse faldt sammen, for så kunne en af dine døtre nok have kørt dig. Og børns madvaner rykker sig og ændrer sig hele tiden. Men mon ikke Christian kommer til at holde af suppen, så den efterspørges? :-)

  SvarSlet
 3. Lene, det havde nok været en mulighed under andre omstændigheder.
  Det er så sikkert, at børns præferencer, når det handler om mad, ændrer sig tit og ofte.

  SvarSlet
 4. Jeg kender det alt for godt, det med samme ret er en succes den 1 dag, og næste gang er det yt.
  I går oplevede jeg en smoothi var ad men blev drukken. Så det er lige så meget hvilket humør de er i, tror jeg.
  Det bliver dejligt når familien er kommet helt på plads.

  SvarSlet