mandag, juli 24, 2017

Hjemme igen.

I går havde jeg vagt på Silkeborg Bad og kunne konstatere, at Sisyfos-værket endnu ikke fungerer.

Det er rigtig ærgerligt, at det store hoved ikke er kommet i bevægelse.

Der er kun en måned tilbage, så er udstillingen slut.

Lydværket "Door to Door" gør sig ikke på et billede.
På afstand kan man høre fx et menneske, der hoster og hoster. Det er en reference til dengang Badet var  et sted, folk kom for at få det bedre.
Når man kommer tættere på, ser man en låge eller lille dør i græsset.
Den kan ikke åbnes. Lydinstallationen er gemt i et rum i jorden.
Jeg bliver mindet om min tid på lungemedicinsk afd., og tænker 'bare han kan få hostet noget af al den slim op og blive færdig med sit hosteanfald'.
I et andet lydværk hører man en mand og en kvinde, der skændes. (Måske fordi stedet var hovedkvarter for den tyske besættelsesmagt fra 1943-45)
En gæst kom ind i receptionen en dag og sagde, at hun troede, nogen var låst inde. :-)

Der var kun få gæster på Silkeborg Bad i går. Man skulle tro, sådan en regnvejrsdag ville få folk til at gå på udstilling. Måske er det den aktuelle udstilling,  Ansigt og Identitet, der ikke er så tiltrækkende.
Den sagde ikke mig noget første gang.
Men eftersom jeg har mulighed for at sætte mig ind i de enkelte værker, når jeg går rundt på mine vagter, så folder det hele sig mere og mere ud for mig. Nu synes jeg, det er meget spændende.
Men en udstilling burde være så tilgængelig, at den også giver noget første gang.

5 kommentarer:

 1. Det sidste er jeg ganske enig i - man kan ikke forvente, at folk kommer igen og igen - især netop ikke, hvis det ikke siger en noget første gang.
  (Og hvis du kunne komme til at fortælle 'nogen', at "...installation" sammen med "are" er forkert. Det skal være "is" - en lidt uforståelig fejl, faktisk - det er jo rigtigt længere nede i teksten.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er godt, du peger på fejlen med "are"
   Det må være let at rette og printe en ny plakat.

   Slet
 2. Nej, man skal "fange" første gang, måske ikke med det hele, men sådan at man får lyst til mere. Og hvor er det ærgerligt, at installationen ikke fungerer, for tanken om den rullende sten kan jeg se for mig.

  SvarSlet
 3. Enig - der skal være et eller andet der vækker ens nysgerrighed, første gang, allerede inden, for ellers bliver der ingen første gang.
  Hørte her i går af butikkerne rundt i de større byer har haft en meget travl ferieperiode grundet vejret, og det kunne ses tydeligt på bundlinjen, det samme har biograferne. Det er helt sikkert vejret.

  SvarSlet