søndag, juli 23, 2017

Jeg plejer at køre forbi - del 3

Jeg har mange gange gået forbi Den Gamle Butik uden at kaste et blik på vinduerne.

Jeg syntes, at denne her nisse, der sidder i en gammel kane udenfor, var så latterlig malplaceret her i Vorupørs sommerland.

Da vi gik forbi for nogle dage siden, blev min datter interesseret og gik ind. Johanne og jeg blev udenfor en rum tid, indtil hun ville finde sin mor.


Jeg må indrømme, at jeg blev noget betaget, så snart vi kom indenfor.
Det er JULE-LAND.
Der er indrettet med gamle møbler og et gammelt komfur.
Rundt omkring er Klarborg nisser og Majleg dyr arrangeret i søde og sjove tableauer.

Jeg har sådan et sæt med spejl og hårbørste, der har tilhørt min bedstemor.
Det ligger i en skuffe. Måske jeg kan bruge det til julepynt om fem måneder :-)
Dagen efter ville Johanne gerne derhen igen. Jeg meldte mig straks til at gå med. Det havde været så sjovt at opleve hendes begejstring.
Billedet er taget, den dag hendes mor var med.
Jeg kan ikke fotografere hende og samtidig snakke om, hvad vi ser.

Vi aftalte, at vi skulle se på tingene. Ikke røre og ikke tage dem med hjem.
Hun var dygtig til at overholde aftalen. Det varer ikke længe, før hun forstår, at vi kan købe det og tage det med. Men endnu går det.

Jeg blev først klar til at gå hjem - efter lang tid.
Da hun, efter endnu længere tid, ikke var klar til hjemturen, tog jeg bestikkelsen i brug. Og hun fik en slikkepind at gå på.
Det er hyggeligt at opleve et lille barns begejstring.

Har du brug for at supplere julepynten her om sommeren, så er der et stort udvalg her.11 kommentarer:

 1. Sikke meget du har oplevet, mens jeg har ligget underdrejet med influenza. Og julen? Ja den skal jo også snart sættes på skinner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er synd for dig. En sommerinfluenza er en modbydelig ting. Rigtig god bedring. Ja julen ... Der er heldigvis længe til :-)

   Slet
 2. Haha - det har jeg så ikke lige brug for, men jeg ville også nyde barnets begejstring :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel Ellen? Juleudsmykning og pynt om sommeren plejer jeg at lukke øjnene for.
   Men i det rigtige barneselskab, så bliver det helt hyggeligt.

   Slet
 3. Vi gik også forbi mange gange, inden vi listede ind. Det er virkelig en finurlig forretning, hvor jeg oplevede samme begejstring fra vort barnebarn, der idag er 14, og stadigvæk synes det hører med til turen til Vorupør, at se på nisser.

  SvarSlet
 4. Marianne, jeg tror også, en tur hos nisserne kommer til at høre sammen med Vorupør :-)
  Bor i deroppe i det nordvestjyske?

  SvarSlet
 5. Hej Betty, vi har et sommerhus lige nord for Oddesundbroen. Vi bor i Luxembourg og har gjort det siden 1982. Da vi begge er stoppet med at arbejde, bruger vi sommerhuset meget mere. Tidligere har vi haft mange dejlige ferier med børn og børnene i sommerhuset og altid med udflugt til Vorupør.

  SvarSlet
 6. Marianne, tak fordi du fortæller om jeres liv. Det må være dejligt, I kan veksle mellem at bo i DK Og LUX. Jeg kan forstå, I er godt kendt i det nordjyske.
  Jeg føler mig særlig knyttet til Thy. Nok fordi begge mine forældre havde rødder der, og deres mange søskende boede der. Flere af mine fætre og kusiner er blevet boende.
  Heldigvis er mine børn også glade for at komme der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det er meget sjældent jeg fortæller om vores liv, bliver ofte stemplet med Skattely, EU, ingen skat osv. Men vi har faktisk begge arbejdet på det private arbejdsmarked, men det gider jeg ikke altid, at skulle forsvare. Vi elsker begge fjorden og havet og naturen i det Vestjydske. Jeg nyder at følge dig og andre gode blogs, det giver mig et indtryk af livet i Danmark, som det er for jer, og ikke kun hvad aviserne nu kan finde på at bringe. Fortsat god sommer.

   Slet
 7. Marianne, tænk at skulle forsvare, at I har boet og arbejdet udenfor Danmark. Det er ikke fair. Det ville ellers være interessant at læse om jeres måde at leve på. Som i sagens natur er mere afvekslende end min. Tak for dine kommentarer. Og fortsat god sommer til jer.

  SvarSlet
 8. Jeg holder meget af julen, så dette sted vil være en stor fornøjelse, og ja, forberedelserne strækker sig over lang tid, især hvis der skal være noget hjemmelavet både som pynt og gaver.

  SvarSlet