fredag, februar 23, 2018

Sandkassen.

Det er fristende at kalde Havbadet i Vorupør for sandkassen.
Den dag, vi ankom for snart et par uger siden, stormede det kraftigt, og der var vand i bassinet, men ikke meget.
Et par dage senere, var vandet næsten væk, og sandkassen meget synlig.

Jeg læste i nordjyske.dk, at Thisted Byråd havde afsat 587.600 kr til oprensning i år og et lignende beløb fremover. Det forekommer mig at være et stort beløb i en udkantskommune. Men man anser åbenbart det bad for at være en vældig turistattraktion. Det vil det også være, hvis vejret arter sig. Et trygt og roligt sted for især børnefamilier. Så det er rigtig ærgerligt.
Havbadet blev indviet i 2014. I 2015 brugte man 700.000 på oprensning. Jeg har ikke tallet for 2016, men det har sikkert været nogenlunde det samme.
Der har været forslag fremme om at bygge en permanent stendæmning, som vil koste 10-12 millioner kr. Man har rettet henvendelse til de fonde, der hjalp med financieringen af havbadet i sin tid, men de vil ikke spytte i kassen igen.
Tilbage er så to - tre oprensninger om året, afhængig af hvor meget det stormer.
Eller som jeg har hørte nogle lokale udtale "Det vil være bedre bare at lade det sande til!"


Ved stormvejr bliver der presset lidt vand ind, men som det ses på det øverste billet, så forsvinder det i løbet af et par dage.

Da der var badefestival 28 dec. 17, blev der badet på højre side af molen, og de ca 400 deltagere var godt tilfredse.


Med direkte udsigt til mole, hav og bassin bliver der bygget ferielejligheder.
Hvis jeg vandt den gevinst, som jeg ikke gør, fordi jeg ikke spiller, så ville jeg købe en af dem :-)

Mit badested så sådan ud i morges. Skøn morgen med tynde isflager. Med den vejrmelding, vi er stillet i udsigt, så bliver det endnu koldere. På mandag vil der måske være tykkere isflager, men med den trafik af badende der er, er der ingen fare for, at badestedet fryser til.

6 kommentarer:

 1. Tja ... i mine øjne virker det altså lidt fjollet at bruge så mange penge på den slags, især hvis der er andre ting, der halter, og lur mig, om ikke der er det?
  På den anden side kan jeg godt se, at det er vigtigt at trække flere turister til, men har man nogle tal på, om det virkelig er tilfældet?

  SvarSlet
 2. Ellen, jeg er sikker på, at der indenfor både ældre og børneområdet er brug for mange flere penge.
  Jeg ved ikke, om der er tal på antallet af turister? Det er der nok. Jeg kender dem bare ikke.

  SvarSlet
 3. Uha uha, det havbad har de nok fortrudt en gang eller to i kommunen. Utroligt nok, at der er givet tilladelse til at bygge boliger så tæt på vandet. Jeg har indtryk af, at folk der har hus 2-300 m fra vandet ikke kan få lov at lave blot en terrasse på grund af strandbyggelinje. Men det ville ikke være dårligt at have hus der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg vil tro, kommunen har fortrudt det engang imellem.
   Det nye byggeri ligger, hvor der for mange år siden var et faldefærdigt hus, der rummede et lille fiskerimuseum og et spisested. Måske er det på fundamentet af det hus, der nu bygges nyt? For ellers må der jo ikke bygges så tæt på vandet.

   Slet
 4. Der er mange udgifter for kommunerne langs havet, med åer der ændre adfærd under diverse storme, og de store mængder nedbør vi bliver ramt af. Nogle steder bruges pengene pga. turisme, og andre steder så bebyggelse ikke tager skade. Hvad der er ret og vrang er der forskellige opfattelser af. Dog ville jeg håbe der blev benyttet flere penge på klima forandringerne (det langsigtede perspektiv) og forebyggelse.
  Det bliver dejligt med lidt mere is på søen, når du hopper i.

  SvarSlet
 5. Karin, der er mange behov, der skal tilgodeses, når kommunens penge/skattekroner skal fordeles. Forebyggelse (på mange områder) er en vigtig del.
  Det er sjovere, det er ordentlig vinter, når vi smider tøjet :-)

  SvarSlet