tirsdag, april 10, 2018

En lille Aarhustur.

Aarhus-turen i dag blev indledt med et speciallægebesøg for min venindes vedkommende. Da vi nu var i ramsløg-land, besluttede vi at gå en lille tur i Riisskov. Der er bestemt ingen mangel på ramsløg der. Skovbunden er dækket så langt øjet rækker. Jeg plukkede kun en håndfuld til pesto, men egentlig synes jeg, smagen af løg bliver for stærk, så jeg kommer ikke til at lægge noget i fryseren til senere brug. Jeg kan sikkert mildne smagen ved at bruge færre blade af ramsløg og mere ost og flere mandler.
Vi spiste frokost på Street Food.
Jeg har ikke været der før.
Det er et spændende sted med mange valgmuligheder.
Jeg valgte mad fra thai-boden. Det smagte dejligt.
Da vi skulle til at gå opdagede jeg, at der også var vietnamesisk mad, som jeg ville have valgt, hvis jeg havde været opmærksom på det.
Så jeg må derind igen.

Der var langt fra fyldt op ved langbordene, da vi var der ved 13 tiden.
Jeg håber, det går godt for de forretningsdrivende. Det er et hyggeligt koncept.
I går, da Else og jeg var ude at bade, kunne vi konstatere, at vandtemperaturen i søen var steget fra 1 grad til 4 på en uge. Det må være det varme weekendvejr, der har gjort forskellen. Luften var allerede kold igen og det vil den vist være et stykke tid.

10 kommentarer:

 1. Risskov er mit Barndomsland, - og jeg elsker lugten af ramsløg. Var der mon dukket anemoner op? For en uge siden var der ikke så meget som et lille blad i syne.
  Jeg tror bestemt Streetfood går godt. Der er helt fyldt ved bordene selv på hverdagsaftener. Og ret hyggeligt trods det rustikke ydre. Du må tilbage og have vietnamesisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, så har du fået ramsløg-lugten ind med modermælken, kan jeg forstå. :-)Jeg så ingen anemoner, men de er der nok snart.
   Så skyldes det nok tidspunktet - folk var på arbejde, da vi var på Street Food. Godt, at der er fyldt op om aftenen.

   Slet
 2. Dejlig tur du/I havde. Lækkert med lidt hjemmegjort pesto.

  Du skal prøve den vietnamesiske bod næste gang, det smager fantastisk. Den har jeg prøvet. Og ved jeg vil komme der igen og igen, hvis jeg altså boede lidt tættere på. Kommer lidt for sjældent til Aarhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, godt med anbefaling fra dig :-) Jeg kommer heller ikke så tit til Aarhus. Jeg har hørt, at der findes et lignende koncept i Viborg. Det er tættere på dig.

   Slet
 3. Jeg kommer alt for sjældent til Århus, men hvor ser det hyggeligt ud, jeg elsker også vietnamesisk mad. Jeg går ud fra, det er ligesom Kødbyen i Kbh.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, det er sikkert som i Kødbyen, hvor jeg ikke har været. Jeg kommer for sjældent til København. :-)

   Slet
 4. Oh, det lyder lækkert - der er snart så mange to do- eller to see-ting i Aarhus, at vi må se at tage en tur derover. Hvem skal tage os sammen, mon?
  Ramsløgspesto er überlækkert, men hvis du synes smagen er for stærk, så prøv at blande persille i, og ja, også mere ost.

  SvarSlet
 5. Ellen, der er mange ting og steder at opleve i Aarhus. I er flittige til at tage ud og se og opleve andre steder. Jeg kan egentlig godt forstå, hvis I skal tage jer sammen. I bor sådan et skønt sted, så det må være dejligt bare at blive hjemme.
  Jeg har lavet pesto. Det var ikke så stærkt, som jeg huskede. men persille ville være en god tilsætning.

  SvarSlet