fredag, april 27, 2018

Store Bededag hed Havedag hos mig.

Min Store Bededag har gået med at pusle herhjemme. Det har været perfekt vejr til at hænge vasketøjet ud på tørresnoren. Og til at gå i haven.
Sjovt nok, så er det stadig tydeligt i min opfattelse, at Store Bededag er en fridag. Alle dage er jo potentielle fridage, når man er pensionist.
Havemanden har været her to gange. Det har været en rigtig god hjælp, men nu synes jeg godt, jeg kan klare den selv i nogle uger. Vi har aftalt, at jeg ringer.

Der var to humlebier, der havde meget travlt i ribesbusken.
De flyttede sig vældig hurtigt, og idet blomsterklaserne hænger nedad, så var det svært at fotografere.

Jeg nød en times tid i haven med at grave erantis op. De breder sig helt uhæmmet. Der var også lidt ukrudt, og tulipaner der kun er blade på, uden at de sætter blomst. De blev også gravet op.

Sidste forår havde jeg en halv-times-regel for havearbejde.
I år kan jeg mærke, det går meget bedre. Jeg kan godt lave det om til en time i år. Måske behøver jeg ikke at holde mig selv i snor på den måde mere. Jeg kan næsten komme ned i hugsiddende, det gør lugearbejdet meget lettere.


For nogle dage siden blev nogle af de mange erantis og blå perlehyacinter flyttet over i min datters have.
Johanne var en ivrig og interesseret hjælper.

11 kommentarer:

 1. Det er da virkelig gode takter, at dit knæ nu er så godt, at du kan klare havearbejdet uden stramme regler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er jeg også rigtig glad for :-)

   Slet
 2. Dejligt at dit knæ kan så meget nu. Din genoptræning og det videre forløb med ekstra træning, samt din egen viden har nok haft en gavnlig effekt.
  Jeg ved ikke om det var mig, var meget træt i går (det min psykolog kalder udbrændt). Derfor frøs jeg meget, så meget at jeg var i den store vinterjakke igen. Og ved at læse dette indlæg, kunne jeg mærke min kuldsær hed.
  Ønsker dig en dejlig weekend.

  SvarSlet
 3. Karin, det er dejligt med mit knæ. Både det ene og det andet har været gavnligt. Men tiden er også en vigtig faktor. Tiden læger ikke alle sår. Men den gør som regel noget helbredende.
  Jeg håber du har det godt. Vigtig ikke at lægge vinterjakken væk for tidligt.
  God weekend til dig også.

  SvarSlet
 4. Hvor er det dejligt, at havearbejdet igen kan foregå uden begrænsninger. Det er bare svært undervejs, at forstå, at der skal gå så lang tid, inden man er funktionsdygtig. Fortsat god weekend, uanset hvad du så finder på, den skal udfyldes med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, det kan være svært at være tålmodig.
   God weekend til dig også

   Slet
 5. Din træningsvedholdenhed har heldigvis givet gode resultater - jeg tror det er i noget højere grad din fortjeneste, end det er tidens.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg tror på træning, selvom jeg til tider kan miste troen :-)
   Tak for din tiltro til min fortjeneste :-) Det er nok begge dele - altså også tidens.

   Slet