fredag, november 15, 2019

Dagens længde er aftaget med 9 timer og 13 minutter.

Christian har fotograferet udsigten fra mit vindue i stuen.
Han har haft høj feber og hostet meget mandag og tirsdag. Onsdag og torsdag var han i bedring og var her hos mig.
Da han blev afleveret her ved 08.30 tiden i onsdag, var der denne her udsigt. Som om der var guld i vinduerne i Papirtårnet. Og månen, der blev mere og mere bleg.
Det hus ser så forskelligt ud. I morges var det rødt.
Solen brød kortvarigt igennem skyerne, som blev røde og orange, og det gav den fine farve på huset.
Da jeg kom tilbage efter at have hentet mit kamera var farverne væk. Så flygtigt var det. Og så vigtigt er det at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.
Ikke kun når man vil fotografere, men også i mange andre situationer :-)

I avisen ser jeg, at månen står op kl 18.07 og går ned kl 10.41. Jeg har aldrig set månen gå ned?
Solen står op kl 07.48 og går ned kl.16.02. Dagens længde er aftaget med 9 timer og 13 minutter siden solhverv. Det er mange timer, dagen er blevet kortere, og det fortsætter en måneds tid endnu. Det er fantastisk, vi har elektrisk lys, sidder jeg lige og tænker, idet jeg husker mine bedsteforældre, der havde petroleumslampe på den lille gård på heden, hvor de boede til 1951.
De klokkeslet, jeg skriver, er fra København og baseret på Københavns Universitets almanak.

11 kommentarer:

 1. Hyggeligt lige at være forbi, selvom jeg har "blog-fri". Det er jo helt mærkeligt ikke at følge med her, som jeg gjorde tidligere. Men jeg holder nu fast ved mit "blog-fri" for det er noget af en tidsrøver. Instagram udfylder det hul, så giv lyd, hvis du kommer der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det var hyggeligt at få en hilsen fra dig :-) Du laver sikkert stadig flotte kreationer til dine børnebørn. Ja, blogging tager tid. Jeg har en profil på instagram, men jeg bliver ikke rigtig fanget der. Alle de # # Det forekommer mig også at være mere flygtigt? Jeg kan jo godt lide at gå tilbage og se, hvad der skete for 5 - 7- 10 år siden. Men det tager tid!

   Slet
  2. Jeg laver stadig håndarbejde, - det kan du se på instagram, hvis du vil følge med der (lige nu laver jeg hemmeligheder....)

   Slet
  3. Eva, :-) Hvor spændende med hemmeligheder. Det er lige sæson for den slags.
   Jeg må prøve, om jeg kan finde dig.

   Slet
 2. Ja, det er så vigtigt at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, som du skriver :-) Det er spændende at følge lysets forandring gennem dagen.
  Jeg håber, Christian er blevet rask igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, jeg nyder så meget at følge lyset og se, hvordan det farver alt andet. I dag har lyset været gråt. Det er heller ikke dårligt. Men jeg foretrækker nu farverne.

   Slet
 3. Ja, man skal praktisk taget altid gå med sit kamera på sig, men det er ikke så nemt sagt som gjort ...
  Jeg tillader mig at anbefale Hermansens Almanak. Det er måske ikke vildt nyttigt, men alligevel ret sjovt, og her kan du se solens data for lige præcis hvor du selv bor - samt for resten af verden, når man klikker på kortet:
  http://www.torbenhermansen.dk/index.php?lang=dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, som nogle siger, så er det bedste kamera det, man har med. Og det er for det meste telefonen.
   Det lyder spændende med Hermansens. Jeg synes, det er sjovt at følge med i forskellige målinger. Nogle siger, at jeg bare kan gå ud og se og mærke det :-)

   Slet
 4. Det er hyggeligt at kunne være sygepasser, og at du nu også har fotografmedhjælpere, som kan hjælpe med fotodokumentation :-) Håber at Christian har det bedre

  SvarSlet
 5. Lene, det er hyggeligt at være sygepasser, og Chr. var i bedring, da han var hos mig. Nu er han helt frisk igen :-)

  SvarSlet