onsdag, november 20, 2019

I søndags.

I søndags var der fernisering på de billeder, der blev valgt ud ved forrige uges censurering i Bjerringbro. Det er der blevet en fin udstilling ud af.
Billedet her hedder "Ida i en anden verden."
Wilhelm Hammershøi var gift med Ida, og flere af hans billeder har en kvindefigur set bagfra.
Hvis kvinden på billedet ikke havde siddet med en Ipad, var det blevet valgt fra. Som dommeren sagde "hvis du vil male efter et forlæg, så skal der føjes noget nyt til."
Jeg synes, det er genialt lavet. Det er en meget aktuel kommentar til nutiden.
Jeg så det så tydeligt i toget til og fra Aarhus i lørdags. Alle havde en telefon i hånden.
Alice Andersen har malet det.

Birthe Nissens tegning blev valgt, fordi en hane kigger ind.
Hun havde en anden portrættegning med til censuren, men den blev kritiseret for at være for pæn. Den var for kedelig. I mine øjne var den bedre, end den der blev valgt.
Men tydeligvis så betyder hanen, at  det er mere interessant at kigge på billedet.












Pia med sit billede, der hedder "Road to Europe."
Hun er glad og er blevet kontaktet af to andre kunstforeninger, der gerne vil have hende med på deres udstillinger til næste år.

Jeg kan godt se, billedet indeholder noget af det dommerne gik efter.
"Der skal være noget for øjet at gå på opdagelse i"

Udstillingen i Gudenåhuset i Bjerringbro varer til 20.12.



6 kommentarer:

  1. Kunst bliver ofte bedre for mig, når det bliver forklaret - men jeg er heller ikke særlig god til at fortolke kunst, som helst skal være lettilgængelig, hvis ikke jeg skal stå for hurtigt af :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, jeg synes også det hele folder sig ud for mig, når det bliver forklaret. Ligesom en god guide kan åbne seværdigheder.

      Slet
  2. Jeg er nok ikke altid enige med kunstdommere, ligesom jeg heller ikke er enige med teaterkritikere eller filmkritikere. Sådan er det. Og noget kunst skal man se på flere gange. Vi fik et maleri i bryllupsgave, som jeg i første omgang ikke kunne se noget særligt i, men i dag holder jeg meget af det.

    SvarSlet
    Svar
    1. Lene, jeg er også tit uenig med sådan nogle dommere og kritikere. De har en faglig baggrund. Jeg går efter det, jeg kan lide. Men ens præferencer kan også ændres - måske uddannes? Det er spændende.

      Slet
  3. Billedet "Ida i en anden verden." er genial, som du også skriver. Det er nok det, jeg bedst kan lide af dem du viser.

    SvarSlet
  4. Madame, jeg er enig med dig :-)

    SvarSlet