onsdag, oktober 14, 2020

Efterårsferie.

 Efterårsferien er snart slut og mit indlæg handler om i fredags, da den begyndte. Det giver vist ingen mening for andre end mig selv. 

Men jeg skulle hente de to efter skoletid. Det er Johannes første ferie som skolebarn. Jeg glæder mig over hun trives og synes samtidig, det er vemodigt, hun er så stor. Men alt er godt, og det er, som det skal være.
De havde været en time i SFO, og der havde været spilletid. Den aktivitet er  altid lidt svær at slippe, så jeg væbner mig med tålmodighed.
Inden de var klar til at forlade stedet, skulle de brænde noget krudt at i klatrestativet. De elsker begge to armgang og svinger sig rundt som et par abekatte.
På parkeringspladsen er der to store kastanjetræer. Jeg havde taget en pose med, så vi kunne tage nogle af de skønne, blanke brune kastanjer med hjem.
Årets første kastanjemand ser sådan ud.

Mandag, tirsdag og onsdag har jeg haft mulighed for at gå til fitness en time hver dag. Og en yogatime. Det giver mig energi, og både i går og i dag har jeg ryddet op i haven, delt stauder og gravet bregner op. Bregnerne har været en skuffelse. De lægger sig ned, så snart det bliver en smule tørt. Måske er de ikke så god kvalitet, fordi jeg har taget dem med hjem fra skoven. Jeg ved ikke, om planteskolebregner er bedre til at holde sig oprejst. Sommetider, når jeg går i haven eller er til træning, sender jeg en tanke tilbage til dengang for tre år siden, da jeg kom til skade med mit knæ. Hvis jeg havde vidst, jeg ville kunne komme til at bruge mit ben så godt, så havde jeg ikke behøvet at være bekymret. Jeg har altid lidt ondt i det knæ, og jeg kan ikke gå ture, som jeg gerne vil. Men alt i alt er jeg meget tilfreds.

I morgen kører jeg en lille tur til Vorupør, hvor Mattias og hans forældre holder ferie.

6 kommentarer:

 1. Hvor er de blevet store, dine børnebørn. Ja, pludselig er Johanne skolebarn. Det minder mig om, at min Bella nu er så gammel, at hun bruger al sin tid med venner og veninder - ikke farmor.
  De farvede piberensere i kastanjedyr er en rigtig god idé.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, din Bella lever nok sit ungdomsliv, som de fleste gør med venner og veninder. Jeg ser det også i min omgangskreds. Det er vist sådan, det er.
   Jeg synes også, de farvede piberensere er så flotte og sjove.

   Slet
 2. Sådan er det med bekymringer, set i bakspejlet kunne man have reduceret dem betragteligt, men det gør vi aldrig :-)
  Jeg er vild med de farvede piberenser til kastanjedyrene.
  Du skubber til mig, for min datter har inviteret mig til yoga og jeg har egentlig sagt nej, fordi jeg mener jeg ikke kan. Jeg tror jeg ombestemmer mig, tak Betty :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gi' det er chance, Lene. Jeg har prøvet to instruktører. De gjorde det forskelligt, og jeg tror yoga er mange ting. Men man kommer ned i gear og skal fokusere på de stillinger, man kommer ind i. Mine led er lidt stive, men det er godt alligevel. Og måske bliver man (jeg) lidt smidigere :-)

   Slet
 3. En uge går alt for hurtigt - både mine børnebørn og jeg holder ferie i næste uge, men desværre jo ikke sammen, som ellers var planlagt :-(
  I Sverige tog jeg bregner fra skoven, men de havde ingen problemer med at holde sig oprejst - jyske bregner opfører sig måske anderledes? :-)

  SvarSlet
 4. Ellen, det er ærgerligt, I ikke kan holde ferie sammen som planlagt.
  Når du kan få bregner fra skoven til at vokse i haven, så ved jeg ikke? Men der er sikkert mange forklaringer.

  SvarSlet