lørdag, september 11, 2021

Lørdags Snapshots

 

En mild september morgen med stille regn - så er det skønt at gå ude og plukke blommer. Til trods for sygdom i træet er der mange blommer, og der er ingen orm! Det plejer ellers at være et spændingsmoment, især for børnene. 

For et par dage siden var jeg på planteskolen, hvor træet er købt for omkring 22 år siden. Det er sådan en fornøjelse at snakke med gartneren der. Jeg havde medbragt en gren fra træet og billeder på telefonen. Skal træet fældes eller har det en fremtid? Hans råd var, at jeg skulle give det en chance: Få tyndet godt ud i den tætte krone, tilføre jorden noget kalk her i efteråret og et lag muld. Jeg fik tlf. nr. på et par anlægsgartnere, han kunne anbefale. Jeg vil følge hans opskrift, og så er det spændende, hvordan det vil gå.

For nogle dage siden havde jeg et ærinde i Aarhus. På vejen hjem var jeg en tur i Bazar Vest. Det er længe siden, jeg har været der. Jeg kan godt forestille mig, jeg er på besøg i et mellemøstligt land, når jeg går rundt i den del af bazaren, hvor der er alle mulige butikker og spisesteder med eksotiske varer og ydelser. Jeg var også den eneste hvide i det område på det tidspunkt.


Mange flotte farver og kjoler med stor vidde. Og tørklæder til.

I den meget store hal med frugt og grønsager er der et bredt udsnit af alle slags danskere.
Bare at gå rundt der er en fryd for øjet.
Jeg fik slet ikke fotograferet sidste weekend, da jeg var i Tønder. Men det var en dejlig weekend.
Vi spiste lørdag aften på Hostrups, hvor vi har spist et par gange før. Vi fik lækker mad. Og så fik vi syn for den problematik, der er skrevet og talt om i pressen, at restauranter ikke kan skaffe personale. Et par unge mennesker, gymnasieelever, serverede. De var søde og venlige. Men de havde INGEN forstand på den mad vi fik, fx ceviche som vi fik til forret. Det stod ikke bedre til med vinene. Men vi ved jo, hvorfor, så der er ingen grund til at blive sure.

På vejen hjem tog jeg en lille afstikker til Løgumkloster, hvor jeg for mange år siden, 10 måske, var på højskole med foto som emne. Hver morgen gik vi fra skolen over til kirken, hvor vi havde morgensang i Kapitelsalen.
Jeg havde lyst til at se den gamle kirke igen og læse op på, hvordan munke kom hertil i 1170 eller deromkring. Det er spændende, at der dengang blev udviklet teglsten og bygget kirker og kloster. Og tanken om, hvor mange mennesker, der gennem tidens løb har gået rundt der. Jeg kunne sikkert ikke snakke med dem, hvis jeg kunne rejse tilbage i tiden :-)
Heller ikke her fotograferede jeg. Billedet er lånt fra pjecen om kirken.


En eftermiddag blev jeg underholdt med at Christians højtlæsnings-lektie forgik på min terrasse.

Hvor har det været vidunderligt med de mange lune solskinsdage her i september.
I dag regner det. Lidt.

3 kommentarer:

  1. September har været aldeles fantastisk, og det er 'etniske' grønsagsmarkeder også - jeg elsker at handle og 'snuse' sådanne steder.

    SvarSlet
  2. Det lyder som skønne septemberdage.

    SvarSlet
  3. Ellen og Lene. Tak for jeres kommentar. Ja, det har været skønne septemberdage,

    SvarSlet