onsdag, september 22, 2021

Snapshots fra sidste uge - og denne ...

 Jeg har oplevet så meget godt de seneste dage, så her kommer billeder i spredt fægtning (tror jeg nok.) Hvad jeg ikke fik fotograferet var weekenden i Vendsyssel, hvor jeg var til guldbryllup hos min kusine og hendes mand. Vi ses ikke så tit, og derfor ser børn og børnebørn meget anderledes ud end sidst, jeg så dem. Og der er kommet kærester til. Det er så hyggeligt at se, hvordan familien forgrener sig. Ifølge Google tager det ca to timer at køre til Try, og det kom til at passe. Da jeg kørte hjem søndag eftermiddag var der massiv trafik på E45. I laaaang tid var der kø syd for Aalborg. Det tog en time ekstra at køre hjem. Ved ikke hvorfor? Almindelig søndagstrafik?

Sammen med en veninde har jeg været på bustur til Koldinghus. Det er så sjældent, jeg er på bustur, men det er en vældig hyggelig måde at komme frem på. Overskriften for dagen var "Dronningens private broderier." 
Jeg er så betaget af Koldinghus. Den måde den gamle bygning er restaureret på. De rå vægge, stykker af de gamle, originale murstensvægge. Vi går ad snoede trapper og i højden over broer, hvorfra vi kan kigge helt ned til kælderetagen. Det er så smukt lavet.
KOLDINGHUS - Linket er sat ind, så du kan se de fine billeder og udstillingskalenderen.

Vi ved godt, dronningen har en kunstnersjæl, som hun også deler med os andre. I det her tilfælde broderier. Hun er ikke farveforskrækket. Hun tegner fine mønstre, og det hele er ganske imponerende i min optik.
Hun viser også sin familieside i form af kuverttasker til svigerdøtrene og veninder. 
Hvert barnebarn har sin egen julekalender med 24 broderede lommer til små gaver. Familiens juledug er hængt op. Den er sjov med forskellige broderede retter. Prins Henriks plads er markeret med to crossiant'er. Der er mange sjove detaljer rundt i udstillingen. Vi havde en god guide, som krydrede oplevelsen med egne oplevelser med de kongelige.

Chr og jeg har været på togtur til Aarhus og selvfølgelig en tur i regnbuen på Aros.

Her står vi og kigger efter Hvalikopteren, som Chr. kan huske fra et tidligere besøg. En skulpturel blanding af en hval og en helikopter, som var en del af udstillingen Sculpture by the Sea i 2009. Den har siden stået udenfor Aros, men der har været et arrangement i Ridehuset, som betød, at området var afspærret.
Så der blev ikke en genoplevelse af at kravle ind i hvalikopteren.
Vi var selvfølgelig også på Salling Rooftop.
Det var gråvejr og det småregnede. Men det var spændende alligevel. Måske var turens højdepunkt, at vi spiste på MacDonald :-) Det er så hyggeligt.
Til sidst gik vi ned til domkirken, som også er en meget spændende bygning efter min mening. Især de små og store kalkmalerier.
Da Johanne og jeg var på tur i begyndelsen af august, kunne jeg ikke gå så langt. Det var virkelig en stor fornøjelse for mig, at jeg igen kan gå lidt længere efter benbruddet i januar. Det er så dejligt at være på tur med et barnebarn ad gangen.

Jeg har været til sæsonafslutning i Voel Fortællehus, som er et privat initiativ. I Fortællehuset mødes folk en gang om måneden i sommerperioden i initiativtagerens udestue for at lytte og fortælle historier. Jeg har ikke været der før, men jeg blev interesseret, da jeg så i et opslag, at Shanti Lfe ville spille og vise sine billeder: Bird Talk. Han bor i Thy, men jeg kender ham ikke. Jeg følger hans flotte fuglebilleder på facebook. Det var en fin oplevelse at høre Bo og Shanti spille improvisationer til fuglenes adfærd og positioner. 
Det er også sjovt at møde en ukendt facebook-ven, som til afsked siger "Vi ses på facebook."

I går kørte jeg Mattias til fodbold og fangede ham i en koncentreret aflevering.

I morgen er der høstmarked på hans skole. Det er længe siden, jeg har været der pga corona. Bedsteforældrene er heller ikke direkte inviteret, men adspurgt, er det ok, at vi kommer. 

Der har været rigtig mange blommer på træet i år. Mange har været små. Træet er tydeligvis ikke sundt. Men der har ikke været en eneste orm. Højst udsædvanligt. 

Nu skal jeg snart have fat i en anlægsgartner, så der kan blive tyndet ud mellem de tætte grene.

5 kommentarer:

 1. Det er så hyggeligt at læse om din uge.
  Jeg kan godt følge dig i, at det må være dejligt at have børnebørnene ét ad gangen. Det må nødvendigvis blive mere intenst.

  SvarSlet
 2. Tak Ellen. Ja, det er mit privilegium, at kunne have et barn ad gangen. Så kan jeg overskue det :-) Fordelen ved to eller flere er selvfølgelig, at de kan lege sammen, og jeg derved ikke er så meget 'på'.

  SvarSlet
 3. Det er en god idé, at du have børnebørnene ét ad gangen.
  Hvor lyder det spændende med din bustur til Koldinghus. Det er et sted, jeg meget gerne vil opleve.

  SvarSlet
 4. Gitte, jeg kan kun anbefale Koldinghus. Alene at opleve slottet, eller borgen var det måske. Det er en oplevelse.

  SvarSlet
 5. Jeg nyder også dine små snapshots, som vidner om en begavet kvinde med mange interesser og alligevel tid til det nære.

  SvarSlet