mandag, marts 09, 2009

en gran-hund

Solen skinner, og det er på tide at få de sidste jule/grandekorationer væk. Denne her hund af gran har stået på terassebordet siden december, og den er ved at være lidt vissen i kanterne.
Det er ingen sag at skille sig af med en hund af gran. Jeg er blevet overrasket over, at jeg synes, det er så svært og mærkeligt ikke at have Bugsy omkring mig. Når der har været tale om, at hans tid var ved at løbe ud, så har jeg altid nok så kækt sagt, at han er jo bare et dyr. Og det er selvfølgelig rigtigt. Min barndoms hunde og katte var ude-dyr, som vi ikke havde så tæt et forhold til. Men Bugsy havde nærmest familie-medlems-status, så det er jo noget andet. Igen, som ræven sagde til den lille prins "det er den tid, du har brugt på din rose (hund) der gør den værdifuld. Og sådan er det hele vejen igennem......

6 kommentarer:

 1. Vi har taget afsked med fem dejlige schæfere, den sidste med et strejf af siberian. Man skulle tro, det blev nemmere, men nej tværtimod. Sorg er glædens pris, og jo større glæde…..
  Bortset fra det, så var det godt , at I valgte at sige farvel til Bugsy, alt andet ville være egoisme…..
  Hvor gammel blev Bugsy??

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt forstå, at det er både hårdt og svært at undvære Bugsy. På den anden side kan man også vende det om til noget positivt: det viser jo hvor meget Bugsy har betydet for dig og hvor meget du har elsket ham. Tænk på alle de kæledyr som folk skiller sig af med, bare fordi at de ikke længere gider at have dem. De stakkels dyr, har med garanti ikke haft et liv der var lige så godt som Bugsy!

  SvarSlet
 3. Rimkoger, han blev næsten 13. Da min datter fik ham, var det almindeligt at engelske bulldogs blev 9-10 år. De har fra naturens/opdrætningens hånd et skrøbeligt helbred. Bugsy hørte ikke til de mest fladnæsede og det er en fordel.
  I har tabt jeres hjerte til schæfere - de er også dejlige.

  SvarSlet
 4. Jens, det er vigtigt at se på det positive. Tak fordi du minder om det.
  Nu skal jeg til Århus og det er selvfølgelig meget lettere - jeg skal ikke arrangere pasning/luftning eller flytte ham over til min datter med alle ting, så der er fordele.

  SvarSlet
 5. Øhhh, ja....men det var bestemt ikke lige det jeg mente! Jeg mente simpelthen bare, at jeg er sikker på at du har givet Bugsy et godt liv mens han levede! Og jeg er sikker på, at du har mange gode og sjove minder om Bugsy! Jeg forestiller mig, at de måske kan fylde noget af tomrummet. Men helt ærligt, så tror jeg slet ikke at man skal undervurdere tabet af et højtelsket kæledyr!

  SvarSlet
 6. Jeg tror nok, jeg forstår hvad du mener, Jens.
  Det er blevet rigtig tydeligt, at jeg ikke skal undervurdere tabet af et kært husdyr.
  Bugsy er det første dyr, jeg har sagt "han" om - ellers har jeg altid sagt "den" om et dyr. Vel en rest af det pragmatiske forhold, vi havde til dyr på landet i min barndom.
  Siden Bugsy kom til har jeg altid benævnt dyr med "han" og "hun". Det understreger også på en måde deres personlighed.

  SvarSlet