mandag, marts 02, 2009

Før maleren......

Jeg har været i gang med at skaffe plads til maleren, der kommer for at male vægge og loft i stuen i morgen. Det er lidt af et projekt at få flyttet alle bøger, så reolerne kan skubbes ud fra væggen. Det er ikke bare det at flytte bøger, der tager tid - det er også det at glæde sig over en bog, der ikke har været fremme i lang tid og blade i den.
Sådan havde jeg det med The Country Diary Of An Edwardian Lady. Ikke bare er det en skøn bog - en dagbog med smukke tegninger og beskrivelser af naturen i 1905. Edith Holden havde også en tragisk skæbne.
Hun blev født i 1871 og boede med sine forældre og 6 søskende i en lille landsby i Warwickshire. Det var også her hun skrev og illustrerede dagbogen. Hun blev uddannet på en kunstskole og levede som tegner. I 1911, da hun var 40 år, mødte hun Ernest Smith som var billedhugger, og de blev gift.
Det blev ikke noget langt ægteskab, for hun døde på uheldig vis en dag i marts 1920, da hun var ude at samle kastanjeknopper i Kew. Hun faldt i Themsen og druknede. Hun blev 49 år.
Bogen er fuld af skønne tegninger af planter, blomster og dyr. Hun fortæller om sine observationer og fletter kendte citater og digte ind imellem.
Her er slået op på de første dage i marts.

3 kommentarer:

 1. havebøger læser jeg ikke, men de tegninger kunne jeg godt kigge lidt på :-) og måske endda blive klogere på naturen.
  Jeg skal ind og kigge på det link, du skrev om i forrige indlæg, for mange af de navne ved jeg slet ikke hvordan ser ud :-)

  SvarSlet
 2. Jeg har præcis samme problem, når jeg flytter - eller en gang imellem, hvis jeg er blevet længe samme sted beslutter mig for at støvsuge bøgerne.

  Man falder hele i tiden i staver over de bøger, der dukker op af gemmerne... men det er en dejlig beskæftigelse - lige så skøn som at sætte dem på plads efter en håndværker har været der ;-)

  SvarSlet
 3. Lene, én af de ukendte er en sommerfugl, tror jeg. Jeg skal også have kigget nærmere på det.
  Nille, det bliver dejligt at sætte på plads.

  SvarSlet