lørdag, januar 12, 2013

Vintersange.

I cafeen i Musikhuset er der krydderurter på bordene.
Velduftende og forårsagtigt.

Jeg var til 'Syng i den blå', og det diskrete snevejr var en god anledning til at synge vintersange.

PS. Kødet fra i går blev til en velsmagende simreret med champignon, krydret med karry, forstærket med peber og rundet af med fløde.

12 kommentarer:

 1. Sikke en fin idé med krydderurter på bordene i cafeen. Og det lyder hyggeligt med arrangementet 'Syng i den blå'!

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, det er hyggeligt med fællessang. ;-)

   Slet
 2. Rigtig god ide med krydderurter istedet for en almindelig blomst! Hvor har dig og Christian det hyggeligt når I er sammen. Og som du siger er man helt automatisk i nuet når man er sammen med sådan en lille størrelse. Vi passede mindste skud på stammen i familien igår. Husbondens søsters mindste, hun er 8 måneder og bare så skøn. En dejlig søndag til dig♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Tina, jeg hygger mig meget sammen med mit barnebarn. Jeg gætter på, at I også har haft nok at se til med en lille 8 måneders ;-)

   Slet
 3. wau,,,, fin ide med krydderurter på bordene,,,,

  SvarSlet
  Svar
  1. Jonna, sådan et par krydderurter pynter måske ikke helt så meget som blomster. Men de var fine og grønne. ;-)

   Slet
 4. Super fin ide med krydderurter. I har så mange gode arrangementer omkring dig, eller måske er det dig, der er god til at finde dem, og os andre, der lever med skyklapper på :-) Jeg har lært at jeg skal bruge min næse i forhold til kød, men det er jo svært ved køledisken eller hvis man som jeg er forkølet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, der er mange fine arrangementer rundt omkring. Jeg har mere tid til den slags, eftersom der ikke er arbejde, der kræver min tilstedeværelse mange timer.
   Det med at bruge næsen i forhold til at vurdere madvarers holdbarhed, synes jeg er meget vigtigt. Måske er vi blevet for afhængige af datomærkning og kasserer mad, der kunne bruges. (siger jeg, der er lidt hysterisk med, at mad ikke må være for gammel ...)

   Slet
 5. Haha, det var netop det, man gjorde før i tiden: masser af krydderier på, så skjultes den begyndende (eller måske oven i købet fremskredne) forrådnelse ;-)
  Så slemt var det nok ikke med dit kød :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, mit kød var slet ikke i nærheden af forrådnelse. Jeg er stor tilhænger af mærkning af mad, der har nået sidste salgsdag. Ikke fordi det er nødvendigt for mig at spare de kroner, men fordi jeg synes, det er et stort spild at smide mad i supermarkedets container pga. en dato. Min snak med slagteren handlede mere om kødets udseende.
   Men netop det, du skriver, om at skjule med masser af krydderier, får mig til at undgå færdigmarineret kød. Jeg forestiller mig, det er ren sminke, når kødet ligger der ukendeligt svøbt ind i marinade og krydderier.
   Måske tager jeg fejl?

   Slet
 6. Det var da en god idé. Så hvis maden er lidt slap i smagen, kan man bare klippe lidt af potteplanten henover.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, ideen er fin ;-)
   Jeg tror nu ikke den praktiseres. Der skulle ligge en lille saks på hvert bord.
   Jeg tror mere, de står der som dekoration.

   Slet