fredag, august 23, 2013

Der er lidt Rom over Aarhus ...

At drikke en kop kaffe eller spise frokost udendørs i Aarhus foregår ikke mere kun i gågadeområder eller stille gårdhaver.
I Broges og Brunsgade-kvarteret, hvor Henrik bor, har hver cafe stole og borde på fortovet. Bilerne kører tæt på, og der kommer mange.
Jeg tænker på Rom, når jeg ser det.
I Rom har jeg set, hvordan folk sidder ved små borde ved  endnu mere befærdede veje end her.
Der er lidt Rom over Aarhus - verdens mindste storby, som man ynder at kalde sig.

Sommervejret kalder på udendørs ophold.
I aften skal jeg mødes med nogle deltagere fra Israel-rejsen til grill og hygge.14 kommentarer:

 1. Det gode vejr udvider folks rum i al almindelighed. Udeservering er da hyggeligt, når vejret er til det. Men jeg gider ikke sidde udenfor herhjemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, vejret inspirerer meget til udendørsliv. Sjovt, du ikke gider sidde udenfor hjemme. Jeg gør nu heller, ikke medmindre der er parasol eller på anden måde skygge, når der er så varmt. ;-)

   Slet
 2. Denne sommer har da også indbudt til udendørs indtagelse af både mad og drikke stort set døgnet rundt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det har bare været sådan en perfekt sommer. Flere af den slags somre ;-)

   Slet
 3. Aalborg kan sagtens være med :-) Ved Tyren på Vesterbro er der en cafe lige ud til den meste trafikerede vej, her kører alle, der skal over broen. Og folk sidder troligt der, også i ydersæsonen. Håber du havde en god aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, jeg kender ikke Aalborg - kun for at køre igennem. Og det er nok en skam. Jeg ved, der er spændende område i byen.
   Mon ikke glæden ved at sidde udendørs tæt på trafikken også handler om, vi har lært det sydpå? Vi har rejst og oplevet, hvordan man gør under varme himmelstrøg?
   Jeg havde en rigtig hyggelig aften ;-)

   Slet
 4. Jeg er vild med at bo i "Lille Rom".

  Og så var jeg til Kulturnat i Kolding i går, - jeg skal love for, at der også var et menneske eller to på gaderne der. Perfekt vejr til udeliv for tiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg kan godt forstå, du er vild med at bo her. Der er et spændende by og kulturliv og skøn natur lige ved siden af. ;-)
   Det lyder interessant med Kulturnat i Kolding.

   Slet
 5. Det ser så hyggeligt ud - og selvom det er rigtig mange år siden, jeg sidst var i Aarhus, så var det allerede den gang en smuk by. Jeg bryder mig ikke meget om Aalborg - det har ikke den samme charme synes jeg. Men Aarhus er så dejlig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nille, der er rigtig hyggeligt i Aarhus, og som jeg skrev til Eva, findes det hele her (i lille målestok - alt er jo relativt ;-))
   Jeg kender ikke Aalborg særlig godt.

   Slet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet