Da jeg var i Ikea for nogle dage siden, spiste vi i restauranten, eller cafeen, og jeg fik lyst til at prøve deres rødbedemedaljoner.
Det var sådan en stor skuffelse.
Der var ingen smag i medaljonerne og grønsagerne var kogt alt for meget.
Men jeg blev alligevel inspireret og tænkte, at det kunne jeg gøre bedre med de rødbeder, der lå i min grønsagsskuffe.
Tanken var, at det skulle blive rødbededeller eller rødbedebøf med bløde løg.
Efter at have bladret lidt rundt på nettet, blev min sammensætning sådan:
Ca 170 g rødbede
1 rødløg
1 kartoffel
de tre ting, i rå tilstand, rives groft.
1 tommelfingerstort stykke chili
1 fed hvidløg
de to ting hakkes fint
1æg
salt og peber.
Det hele blandes og er nu en fugtig masse. For at reducere væden blandes 2 spsk havregryn i.
Jeg lod blandingen stå lidt, men der var stadig alt for meget væde.
Til sidst besluttede jeg, at retten skulle være en rødbedegratin.
Blandingen blev hældt op i en gratinskål, drysset med rasp og revet ost og rigelig med smørklatter.
Efter 25 min i ovnen, var der en dejlig rødbedegratin.
Især oste-rasp-smør gratineringen var lækker.
En anden gang skal jeg måske bruge kogte rødbeder?
De vil sikkert ikke afgive så meget væde.
Flotte farver. Måske er det sådan noget som dette her, jeg skal prøve, for jeg har aldrig set lyset med rødbeder i madlavningen - bortset fra de syltede - men jeg er ganske klar over, at langt de fleste andre synes det er en stor delikatesse. Jeg synes bare, de er kedelige og fade i smagen :-)
SvarSletSom gratin lyder den også lækker, jeg vil gerne have lidt mere grønt ind i hverdagen, måske skulle jeg prøve den her :-)
SvarSlet