mandag, september 22, 2014

En anden slags oplevelse.

I dag gik turen til en af de store 'institutioner' i Aarhus. At dømme efter antallet af besøgende er det i hvert fald et stort sted. Det er det også, når det handler om antallet af kvadratmeter. Det er kæmpestort.
Og det er ikke færdigt endnu.
Som du måske kan se, så er billedet taget fra Ikeas restaurant.

Hvis jeg skal sige det mildt, så er jeg ikke vild med Ikea. Men i selskab med min datter og lille Johanne, så bliver det jo ligefrem indbydende.


Der kan nemt gå flere timer med at kigge og vælge ud.

Johannes vågentid blev tilbragt i restauranten, hvor der er god plads og afskærmning til dem, der ammer og legemuligheder for lidt større børn.


Da vi på et tidspunkt var ved at være færdige og bare skulle finde et tæppe til børneværelset, slap jeg indkøbsvognen, der kørte lidt trægt. Men pludselig var vognen væk.
Jeg gik tilbage for at se, om jeg havde sat den fra mig lidt længere væk. Vi gik begge to både frem og tilbage og kiggede i alle hjørner og var hele etagen igennem. Vi tænkte, at den var taget af en anden ved en fejltagelse, og bad en medarbejder om at efterlyse den i højtaleren. Selv om vi var trætte, besluttede vi at starte forfra, idet den fyldte vogn nok ikke dukkede op.
Det gik også rimelig hurtigt med glas og krus og sengetøj og lamper og pærer og rammer og servietter - nu vidste vi, hvor tingene var.
Da vi kom tilbage til tæppeafdelingen stod vores første vogn der.
Medarbejderen fortalte, at der var kommet en skrupforvirret kunde med den. Hun stod nede på lageret, da hun hørte efterlysningen og opdagede, hun havde en forkert vogn.

Vi havde ikke brug for 2 vognfulde, så der blev noget for en ansat at sætte på plads, og vi var bare glade for, vi kunne gå til kassen og komme hjem.8 kommentarer:

 1. IKEA er lidt som Ritter Sport: Kvadratisk, praktisk, god.
  Jeg kan godt lide at komme der, - sætter god tid af, og følges som regel med en datter eller søn. Og jeg får den oplevelse, jeg er stillet i udsigt. På den måde er det ærligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg tænkte på dig, fordi du tidligere har fortalt om hyggetid med morgenmad før åbningstiden i Ikea. Jeg havde 'ja-hatten' på i går, og foreslog min datter, vi skulle være der til morgenmad. Det nåede vi ikke, fordi en 7 ugers baby ikke bare lige kan være klar på klokkeslet - i hvert fald slet ikke, når det ikke er strengt nødvendigt.
   Men det var en hyggelig dag i Ikea. Måske især fordi jeg ikke skulle finde noget bestemt til mig selv ;-)

   Slet
 2. Jeg kan godt lide Evas kommentar. Det er længe siden at jeg har været i IKEA, men jeg får lyst til en tur nu. Vi har taget derud efter kl 19, startet med at spise og så bare slentret rundt. Jeg elsker at se hvordan de får indrettet selv små rum.
  Det var da ærgerligt at I havde nået at samle det hele en gang til, men den kunde har nok haft røde ører :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, jeg kan også rigtig godt lide Evas kommentar. Og du har ret. Alle rum er så fint indrettet både i de store linjer og de små detaljer. Man får lyst til at kopiere.

   Slet
 3. Emnet på P4 morgen handler om mersalg, har aldrig prøvet det i Ikea, men en smart måde at øge salget på, altså være lidt langsomme til at melde tilbage omkring en bort kørt vogn.

  Spøg til side. Jeg er så her modsat dig, Ikea er for mig et slaraffenland, køber jeg ind der, så gør det ikke noget at glasset smadres ved et uheld, der bliver spildt på gulvtæppet, i sofaen, priserne er rimelige, og tilladelige til en familie hvor det hele ikke behøver at værre så snorret. Dyrere en genbrug, men et halt andet prisleje en naboens priser (Ilva) :-)

  Godt du overlevede.

  SvarSlet
 4. Abildjyden, jeg tror, jeg er ved at blive omvendt, for det er jo rigtigt, hvad I skriver om fordele ved Ikea. Jeg har aldrig været en særlig skarp shopper. Synes, det er svært at vælge.
  Jeg havde ikke planer om at købe noget i går og sagde til min datter, at jeg var spændt på, hvad jeg ville gå derfra med. Jeg gik derfra med et sæt sengetøj i en meget køn farve. Nu skal jeg så bare levere et af de sæt, jeg allerede har til genbrug, så jeg ikke får en stor stak sengetøj, der aldrig bliver brugt.

  SvarSlet
 5. Fjols. Den anden kunde, altså ;-) Tænk først at opdage sin fejltagelse, når hun nærmest tvinges til at tjekke sin vogn - gad vide om hun overhovedet er klar over, hvad hun tog i Ikea efter? ;-)
  Jeg kan også hygge mig i Ikea og få en masse behov til at opstå, især når folk er flinke til at lade være med at fylde hele gangarealet, som jeg til min store glæde ser, at I var :-D

  SvarSlet
 6. Ellen ;-)
  Det er sjovt, som familier eller to der følges, går så langsomt og snakkende i gangarealet. Der er også ualmindelig smalle gange, men det er selvfølgelig for at give plads til det, det handler om.

  SvarSlet