lørdag, september 17, 2016

Det er ikke alting, der er for dårligt!

Under kategorien 'det er altså også for dååårrrligt ...'

Efter min mening er det for dårligt, at Føtex ikke har en overflod af danske æbler her i september.
I frugtafdelingen var der i dag æbler fra Holland, Italien og Chile.

Der findes masser af danske æbler. Hvorfor finder de ikke vej til supermarkederne? Det gør de måske, men ikke hos Føtex i dag.

Jeg fandt Sunrise-æbler hos torvehandleren. Den er en relativ ny sort her i DK. Den er sprød, sød og lækker og kan ikke gemmes.
Det samme kan siges om Discovery, der er mit yndlingssommeræble. Det har en kort sæson sidst i august. Kommer oprindelig fra England.

Køb æbler, der er dyrket i Danmark!!!!En anden ting, som kan bringe mit 'det-er-altså-for-dårligt-gen' i aktivitet, er, når jeg ser en kæmpelang kortege af mænd gående på fortorvet med politieskorte. Jeg talte 5 uniformerede betjente, der var fordelt i rækken af øldrikkende, gående mænd. De var sandsynligvis på vej til stadion til fodboldkamp.


Ikke at det generer mig nævneværdigt, at de sætter trafikken i stå.

Men at politiet skal bruge resurser til at følge voksne mænd gennem byen, synes jeg er lige strengt nok.

Vi hører så meget om, at politiet er presset på grund af for mange arbejdsopgaver.

Skulle en flok fodboldfans så ikke selv kunne gå stille og roligt hen til stadion uden at komme op at slås?


Nå. Alting har ikke været for dårligt!
Jeg har været med vandhunden Johanne i svømmehallen. Hun er med på et hold for de små, der er ved at blive fortrolige med vand. Hun nyder det i sin mors trygge favn. Hun ville slet ikke op igen.
Det er sådan en fornøjelse at se, hvordan de små boltrer sig

Nu vil jeg gå ud for at klippe græsplænen. Ikke flere overspringshandlinger.
Det har været lidt køligt i dag. 18-20 grader, som må siges at være køligt i forhold  til de seneste mange dages varmebølge.

UPDATE:
Nu skal jeg heller ikke være så sur. Lykken er jo, når SIF vinder over AGF. Og der var vist ingen, der kom op at slås. ;-)

8 kommentarer:

 1. AGF, altså!
  Nå men jeg synes, din surhed rettes helt rigtige steder hen. Man kan ikke redde hele verden, men omtanke og fornuft kan man komme langt med.
  Mht. æbler er der heldigvis en del, der er flinke til at plukke egen høst og fordele til venner og naboer. Det er SÅ frustrerende at se lækre æbler ligge og rådne og så samtidig se folk købe tyske æbler i supermarkedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er så godt, når folk med æbletræer deler ud :-)
   Altså, AGF er vel dit hold ...

   Slet
 2. Tillykke til SIF, der er nu et eller andet over det navn, når jeg nu har haft en søn der har spillet der i godt 2 år (alder 10 - 12 år)
  Skal der være en det er altså for dårligt, så savner jeg danske blommer hos supermarkederne. Eller også hende der stod nr. 3 i køen i går, der råbte efter noget mere betjening straks, vi var 2 bag dig der synes det gik stærkt nok ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, så betyder en fodboldklub noget særligt, når din søn har spillet der. Sådan må det være ;-)
   Jeg kan godt forstå, du savner danske blommer i supermarkederne. Måske de findes hos grønthandlere, hvis sådan nogen findes? Det gør de ikke her mere. Kun som torvehandlere.

   Slet
 3. Angående den om æblerne, så kan jeg tilslutte mig din "det er altså for dårligt ...". Jeg tænkte på, at jeg måske også kan forklare den, om ikke undskylde den. Føtex køber sikkert helst store partier af alt, og det kan sikkert være svært at finde større partier af danske æbler, især i betragtning af, at mange af dem slet ikke bliver plukket! Mange æbleplantager er under afvikling, fordi det angiveligt ikke kan betale sig at plukke og sælge æblerne. Synd og skam, men sådan er det åbenbart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, det er nok forklaringen. Jeg synes, det er så trist, så trist. Tænk, at det ikke kan betale sig at plukke og sælge æbler her til lands. Så køber vi æbler fra langtbortistans, hvor folk får en ringe løn for at plukke. Synd og skam!

   Slet
 4. Henny har desværre nok ret i sine betragtninger, men så køber jeg bare ikke æbler. Hvis jeg ikke kan få danske, købes der ingen æbler. De tyske er sådan set velsmagende nok, men det er blevet et princip for mig. Og dem længere sydfra er da helt uden smag.
  I det hele taget kan jeg bare nikke ja, ja og ja til hele dit indlæg :-)

  SvarSlet
 5. Ellen, jeg tror også Henny har ret. Desværre. Du er meget principfast må jeg sige. Jeg køber udenlandske æbler senere, men ikke med stor glæde. Og jeg glæder mig altid meget til den danske æblesæson.

  SvarSlet