lørdag, september 03, 2016

Opskrift på mormormad.

I går aftes var det min tur til at lægge hus til det kollega-komsammen, vi har hver tredje måned.
Spørgsmålet om, hvad vi skal spise, fylder en del i mit hoved, indtil jeg har besluttet mig.
Overvejelserne endte med vi fik en salat af forskellige grønne blade i bunden af tallerkenen, varmrøget laks, avocado, tomater - og fetaosten (som jeg havde tænkt) blev til mozzarella, fordi den var på tilbud.
Olie, eddike, salt og peber kommer på bordet, så vi selv kan dosere.


For mig handler det meget om, ikke at stå med det hele i sidste øjeblik. Jeg skyllede salatblade dagen før. Den blandede salat, de spæde spinatblade og hovedsalaten, kom i plastikposer med god plads og så holder det sig fint i køleskabet.
Jeg har flere gange i løbet af sommeren lavet grydestegt kylling, som jeg synes er en udpræget sommerret med hovedsalat med mormordressing, agurkesalat, kartofler og brun sovs. Da jeg fik et afbud og vi kun blev fem, tænkte jeg, at så skulle det være den ret, selv om vi er gået ind i efteråret.
Desserten skulle være noget med blommer, når nu jeg har så mange af dem. Allerede i tirsdags lavede jeg en blommekompot, som blev serveret med makroner og flødeskum. Den er så let. Og smager godt. Når jeg kigger efter andre blommedessert-opskrifter, ender det med, at jeg vælger den lette og kendte. Jeg synes ikke, blommetærter bliver så gode. Kagebunden bliver blød. Men det er også lige meget. Jeg elsker blommetrifli.
Så det var rigtig mormormad, og hvis ikke jeg skulle servere det, hvem skulle så?
Jeg synes det er så let at lave en lille portion agurkesalat samme dag, som vi spiser. Dagen før lavede jeg syltede rødløg. De bliver så fine rosa og lagen bliver rød. Begge dele går godt til den grydestegte kylling.
Lagen består af:
2 dl eddike
1 dl vand
1/2 teske salt
4 spsk. sukker
hele peberkorn
Det hele koges op, hældes over i et rengjort glas, hvor de tyndt skårne  agurker/løg allerede ligger. (ikke i samme glas)

Til mormordressing:
saft af en citron
2 dl piskefløde
5 spsk sukker.
Dressingen røres sammen indtil sukkeret er opløst. Hældes først over de sprøde salatblade fra hovedsalat lige før den spises.

Det blev en god middag og en afslappet aften for mig, fordi jeg havde været så meget på forkant.
Vi har altid så meget at snakke om. Sjovt nok snakker vi aldrig fag mere, selv om vi engang delte arbejdsplads i mange år.


6 kommentarer:

 1. Det lyder til en lækker ment. Jeg vil lige fortælle om mine blomme tærter, jeg drysser lidt kartoffelmel over blommerne inden det øverste dej kommer over, så bliver væden stivnet, hvis det er frosne blommer, skal der mere kartoffelmel på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Garnløkke, tak for rådet om kartoffelmel. Det må jeg prøve ;-)

   Slet
 2. UHM hvor lyder det godt, og ser dejligt ud. Jeg tillader mig at lade mig inspirere både af opskrifter og menu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anni, det er du velkommen til. ;-)

   Slet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Så hyggeligt med gæster, og det til denne lækre menu. Er sikker på det skabte glæde. Mums,
  Tak for opskrifterne.

  SvarSlet