lørdag, december 17, 2016

Så gik den uge ...

Lige pludselig er der gået en uge.
En dejlig uge.
Den mørke tid er afløst af lys på gader, i butikker, på huse og på træer.
Så gør det ikke noget for mig, at vi ikke ser solen så tit.

Jeg har været med Chr hos ørelæge. Han får nedsat hørelse, når han er forkølet og har tidligere haft dræn i ørerne.
"Læg en glaskugle i spanden, når du hører en lyd," var instruktionen.  Han gik til opgaven med stor koncentration og fik ros og måtte vælge en lille figur - en dinosaur.
Undersøgelsen foretages på en måde, så det bliver spændende for en lille dreng, og der var nedsat hørelse på det ene øre. Det skal tjekkes igen om en måned.

Onsdag sidst på eftermiddagen er svømmehal-tid.
Det sker, det er mig, der ledsager.

Der har faktisk været en del frafald på holdet kan jeg se, men for dem, der er tilbage, er det en fest.

For forældre og bedsteforældre, der sidder på kanten, er det meget, meget varmt. Rumtemperaturen var 29 grader sidst.
Det gælder om at være meget letpåklædt har jeg fundet ud af :-)


Hvis det her billede forekommer lidt mystisk, kan jeg godt forstå det.

Frivilliggruppen på Silkeborg Bad var inviteret til julehygge i torsdags, og sammen med personalet på stedet var vi nok ca 80 mennesker, så Panoramasalen blev taget i brug som cafe.

Det er altid meget hyggeligt med servering af æbleskiver og gløgg, lidt fællessang, orientering om årets besøgstal (som var lidt mindre end sidste års rekord) oplæsning af en julehistorie (Selma Lagerløf), lotteri, en gave som altid er en bog.
Og tid til snak.Vandet i Almind sø er nu fire grader. Bademakker- aftalen fungerer fint. Vi mødes hver tirsdag og fredag.
 I går aftes var jeg til komsammen med de fem tidligere kolleger, som jeg mødes med hver tredje måned.
Vi var hos julehjerte-Janne. Det er fuldstændig magisk at træde ind i køkken/stue med nok fire-fem hundrede flettede hjerter, der hænger ned fra loftet. Familien har i mange år flettet julehjerter. De fire børns ægtefæller er også grebet af fletteriet. Børnebørnene er endnu for små, men jeg gætter på, de bliver eksperter i at flette julehjerter.


Mattias og jeg bagte pebernødder en dag.

Jeg laver pebernødder på samme måde, som min mor:
Ruller en lang dejpølse ud og så skærer jeg passende små stykker, mens jeg hele tiden drejer pølsen frem og tilbage en halv omgang. De mange små ubagte pebernødder er lidt kantede, men de flyder ud under bagningen og ser ud,  som var de trillet enkeltvis.

Mattias var mest interesseret i at lave forskellige håndformede figurer, som jeg desværre ikke fik
fotograferet. Dejen er som ler at arbejde med.
Her kommer et link, tror nok, til en skabelon til et hjerte med navn flettet ind i. En lektor i datalogi ved Aarhus Uni har skabt julehjertegenerator skabelon til julehjerte med navn
Hvis linket ikke virker, så google på julehjertegenerator.au
Hvis du altså vil flette hjerter.

7 kommentarer:

 1. Det lyder som en god, varieret og aktiv uge :-)
  Flotte julehjerter. Jeg har også altid elsket at flette de der avancerede hjerter, og nu kan jeg roligt lave nogle flere, for jeg kan se, at de jo selvfølgelig ikke behøver at hænge på et juletræ.

  SvarSlet
 2. Ellen,det var en god uge. Med dine kreative fingre, ville det være oplagt at flette masser af julehjerter ;-)

  SvarSlet
 3. Sikke mange dejlige ting du har oplevet på kun en uge.
  Dejligt med pædagogiske ørelæger!

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det er så dejligt, når læger, tandlæger og den slags er gode til børn. Det er de vist mest nu om dage.

   Slet
 4. En dejlig uge du der har mødt.
  Minderne ved bassinkanten og den rette påklædning dukker op. Dog var der noget om vi ikke måtte sidde der under hele undervisningen, da flere af børnene havde det med at ville op til forældrene/bedsteforældrene, det var ikke kun til svømning, men generelt. Er der sket en ændring på de 20 - 30 år siden jeg var den der bragte :-) Otto er jo så lille, at vi selv skal med ham i vandet og helst i varmtvands bassin.

  SvarSlet
 5. Karin, jeg kan også huske, da mine børn gik til svømning, da sad vi forældre ovenpå bag en glasrude . Det har åbenbart ændret sig. Børnene bliver i vandet på nær en lille tre årig, som vil op til sin farmor. Det får han lov til. Han er nok for lille til det hold. Otto skal nok være i favnen på jer eller en badering, der bliver styret af en voksen. Jeg tror, det er vigtigt, de små ikke får oplevelser, der gør dem bange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Otto går til svømning i varmtvand bassin hver mandag, og det med far. Det er med svømmevinger, der er et program, men langt mere leg, og masser af dyk, falde i fra kanten, stå på plader, spille bold etc. Dog findes der et hold for 2 - 4 årige, her opfordret der til våddragt da det ikke er varmtvands bassin.

   Slet