torsdag, april 04, 2019

Den ret så kedelig ud.

I går prøvede jeg en opskrift, jeg havde set på bagsiden af avisen. 
One pot pasta, hedder retten. Alle ingredienser puttes i gryden sammen, incl. pastaen. Det lød som en nem ret, der passende kunne være onsdags-aftensmaden, når Chr. og Johanne sammen med deres forældre kommer fra svømning kl 18.
Selvom Johanne sagde, det så ulækkert ud, da hun kiggede i gryden, så vovede hun at smage og erklærede, det var lækkert, mens hun spiste to portioner.

Men det er virkelig en ret, der ser kedelig ud. I hvert fald i min udgave med med de gråbrune fuldkornspasta.
Da jeg ved, børnene ikke bryder sig om 'klumper', havde jeg givet grønsagerne en tur i minihakkeren, og det gjorde ikke noget godt for farverne. Jeg kommer til at lave retten igen, men jeg vil være mere opmærksom på farver og ændre lidt på ingredienserne.
Men her kommer opskriften fra i går, så vidt jeg husker, for avisen er røget ud.

One pot pasta:

2 store rødløg
2 fed hvidløg
1/2 squash
250 g champignon.
1/2 pakke bacon
50 g chorico pølse.
750 dl grønsagsbouillon (jeg bruger Herbamare)
250 dl madlavningsfløde
400 g fuldkornspasta
et drys tørrede chiliflager
en teske røget paprika
salt og peber.

Jeg begyndte med kryddderier, bacon og pølse og ristede det let.
Grønsagsmosen puttes i (havde det kun været til voksne, ville jeg snitte grønsagerne)
Bouillon og  madlavningsfløde hældes i, og det hele simrer i 10 min.
Pastapenne tilsættes og koger i den tid, der står på posen.
Til sidst smages til.
Parmesan rives og maden er klar.

Billedet er fra en rest, jeg har spist i dag.


Efter de gule erantis, hvide vintergækker og blå scilla, er det nu endelig den røde farve, der dukker op i haven.
Ribes er godt på vej til at springe helt ud.









Christian fylder otte år i dag.
Nyklippet og med et 'blåt' øje. En lille pige fra 0. slog med et kosteskaft og ramte så uheldigt. Men som han siger, så har hun sagt undskyld.

I dag har vi fejret ham efter skoletid i den nærmeste familie. På søndag kommer hele familien med fætre og kusiner og deres forældre. Klassekammeraterne kommer en anden dag.

Her på billedet synes fødselaren, at en legomand skal være en del af pynten på lagkagen.

5 kommentarer:

  1. Tillykke med Christian. Hvor tiden dog går alt for hurtigt!
    Retten lyder lækker - det kan heldigvis smage godt uden at være specielt fotogent - det er der egentlig ikke særlig meget mad der gør efter tilberedning.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, ja tiden løber afsted.
      Hvor har du ret i, at mad ikke er særligt fotogent, når det kommer fra panden eller gryden. Men det kan jo godt arrangeres og pyntes, så det ser pænere ud, hvad jeg ikke lige gør så meget ud af der. Det er tit en del af glæden ved at spise på restaurant, hvis maden er arrangeret smukt, synes jeg.

      Slet
  2. Det lyder som en rigtig lækker ret, det bliver dog en rimelig stor portion med 750 dl bouillon og 250 dl fløde :)
    Venlig hilsen og god weekend!
    Lone

    SvarSlet
    Svar
    1. Lone, det tænkte jeg også. Men der blev kun lidt tilovers. Når de to børn og forældrene kommer fra svømning onsdag, har de god appetit. Men der måtte faktisk godt komme lidt mere bouillon i.
      Tak for din hilsen:-)

      Slet
  3. Det er nu en god ide med det der one-pot-koncept.

    SvarSlet