torsdag, juni 06, 2019

I varmen ...

Det føltes, som om vi var i sauna, da vi var til træning i dag. Selv med åbentstående døre og ventilator kørende var det stegende hedt. Jeg havde den tanke på et tidspunkt, om det overhovedet var godt for sådan en flok aldrende mennesker at motionere så hårdt i den varme? Men det gik godt. Der er tre korte drikkepauser i løbet af de 50 min. programmet varer.
Der er gået fem mdr., siden jeg deltog i intro-kurset i Sportscentret, og jeg har trænet to gange om ugen siden. Jeg har stille og roligt fået det mærkbart bedre i min ryg. Jeg, som i mange år, har betragtet mig selv som én med kroniske rygsmerter. Det gør jeg ikke mere. Jeg tør næsten ikke tro på det. Men det er virkelig dejligt, at jeg uden besvær og smerter kan gøre rent og arbejde i haven.
Og så er det oven i købet sjovt at være på hold. Jeg møder tit nogen, der har arbejdet på sygehuset, det er hyggeligt og én af fordelene ved at have arbejdet i mange år på den samme lokale arbejdsplads. Men det er først noget, jeg er blevet klar over nu på mine gamle dage. Altså, at det er hyggeligt.
 Mit æbletræ, der blev plantet i november sidste år, viser ikke tegn til at udvikle æbler.
Jeg synes jo, der skulle have været bittesmå æbler nu, hvis de var på vej.
Blomsterne visner væk nu. Men jeg glædede mig meget over dem dengang, der var blomster på næsten alle de små, spinkle grene.
Måske var det frostvejret? Og den plastikpose, jeg trak ned over træet, har ikke været nok til at skærme den mod kulden.


Jeg havde vagt på Silkeborg Bad i går. Der er en meget charmerende udstilling om ferie, dengang det ikke var almindeligt at holde ferie.
Den hedder "Sommerlandets arkitektur - drømmen om det gode liv."
Plakaten her er nok fra 1950erne, gætter jeg på. Den er da sød. Dengang der var uskyld til. Eller sådan noget.




11 kommentarer:

  1. Hvor er det dejligt med din ryg, - tænk, hvor mange der går rundt med smerter, som måske kunne trænes væk. Og så er det jo da hyggeligt samtidig.
    Måske skulle jeg lige tjekke mit æbletræ, - måske manglede de bestøvning, fordi det var så koldt under blomstringen.
    Det er da en skøn plakat, - tænk lige, hvor utænkelig den ville være i dag. Men vi, der voksede op i "gamle dage" husker tydeligt, hvor almindeligt det var at ryge (og drikke alt for meget).

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, mht. træning kan jeg kun tale for mig selv, men jeg mærker i hvert fald en god effekt ved at blive ved. Jeg plejer at holde mig på et lavere niveau :-)
      Det er næsten mærkeligt at tænke på, hvor meget der blev røget før. På sygehuset var der ingen restriktioner på kontorer og patientdagligstuer. Mange gange var røgen tæt og tyk. Og i kantinen kunne personalet købe
      pilsnere.
      Ja, det er en skøn plakat.

      Slet
  2. Sikke en glæde med din ryg og at smerterne kan trænes væk.
    Tegneren kan jeg kende fra min ungdoms forsider på Familiejournalen. Kurt Ard hedder han.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, det er dejligt at mærke virkningen af træningen. Jeg plejer ikke at følge et program så længe, som jeg har gjort nu. Det skal jeg blive ved med, ellers vil virkningen forsvinde, tror jeg.
      Kurt Ard, ja det hedder tegneren. Jeg havde glemt ham, men kan godt huske hans udtryksfulde streg.

      Slet
  3. Tillykke med din 'nye' ryg :-) - hvor er det dejligt for dig.
    En sød plakat - jeg husker også tydeligt Kurt Ard, som var en gudbenådet tegner og illustrator.
    Men hvor er den dog rygende politisk ukorrekt i dagens Danmark. Underligt, at de ikke har fået forbudt at hænge den slags op, når man tænker på, hvor travlt 'nogen' har med at få forbudt alverdens ting fra tidligere tider ...
    (For at undgå enhver tvivl: Jeg synes virkelig, den slags redigering er noget pjat - senest det med Halfdan Rasmussens digtsamling.)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Ellen, det er dejligt. Nu skal jeg bare blive ved i det regi. Det giver pote at træne, så sveden springer :-)
      Ja, hvem ved, om det bliver forbudt at udstille sådan en Kurt Ard tegning? Jeg tror det ikke, den fortæller om en tid, der var. Men den er i hvert fald politisk ukorrekt, som du skriver.

      Slet
  4. Hvor dejligt, at det har givet pote :D

    - A

    SvarSlet
  5. Du er så vedholdende i din træning, så det er godt at det også giver gevinst.

    SvarSlet
    Svar
    1. Lene, jeg har ikke været så vedholdende på det her niveau, hvor sveden springer. Men det har jeg haft brug for. Og jeg skal fortsætte ... :-)

      Slet
  6. Dejligt at have en hverdag med gode gøremål.
    Skønt der er en gevinst for at svede 😂🤣🤣

    SvarSlet