onsdag, juni 19, 2019

Sommerfugle i maven.

Denne her yndefulde pige sidder i haven ved Gl. Skovridergaard, hvor jeg skal fejre min fødselsdag på lørdag sammen med 25 skønne kvinder, der alle betyder noget særligt for mig. Jeg blev inspireret, da jeg sidst var til en 60 års og en 70 års damefrokost-fødselsdag.

Som Silkeborg Bad, var Gl. Skovridergaard et kursted, (fra 1915 - 1978) hvor det bedre borgerskab kom for at slappe af, få bade, massage og sund mad.
Nu er stedet Jyske Banks interne kursuscenter. Det er også hotel og restaurant.

Jeg har lidt sommerfugle i maven ved tanken om at være værtinde og hovedperson. Da jeg sendte invitationerne ud, syntes jeg, det var en vældig god ide, men efterhånden som tiden nærmer sig, så myldrer sommerfuglene i maven.
Det behøver de ikke, for jeg skal ikke lave mad og dække bord og alt det, der hører med. Opvask bagefter osv.  Jeg er i gang med bordplanen. Mange kender ikke hinanden, men jeg vil gerne, de sidder sådan, at de kommer til at hygge sig.
Jeg tænker tit på gamle patienter,  jeg mødte, dengang for mange år siden, da jeg var ung. Det var ikke usædvanligt, at en gammel kvinde sagde til mig "Jeg kan altså ikke forstå, jeg er så gammel" I mit stille sind, tænkte jeg, at det var det mest tåbelige, jeg havde hørt. Hun kunne jo bare se sig i spejlet! Og jeg lovede mig selv, at sådan ville jeg aldrig sige.
Nu må jeg bare indrømme, jeg ikke forstår, at jeg fylder 75 i år. Men det er kun til jeg ser mig i spejlet :-) Det må være noget med, at vi bærer alle aldre med os og ikke kun er i den aktuelle alder, når vi bliver gamle. Jeg synes, det er fantastisk at blive så gammel. Og have det så godt. Det er jeg meget glad for.
For et år siden fik jeg erstatning for min knæskade. Den erstatning bliver nu fyret af med sommerhusophold for børnene og frokost for de nære veninder. Der er nogle mænd, der vil blive savnet, men det må vi finde ud af en anden gang.
I dag skal jeg have vagt på Silkeborg Bad - og jeg skal tænke på andet end fødselsdag. :-)

10 kommentarer:

  1. Forsinket tillykke med fødselsdagen, sikke en dejlig måde, at blive fejret på. Først familien og så dejlige kvinder i dit liv. Fantastisk at du bliver 75 år, når jeg ser hvor aktiv og rørig du er. Du er virkelig et forbillede for mig.
    Man føler sig ikke ældre end ens sind, eller sådan noget lignende sagde min gamle mor, men jeg kan da godt blive overrasket over synet i spejlet om morgenen. Når unge mænd hernede giver plads når jeg skal ind i bussen eller lign. undres jeg, glemmer vist jeg er den lille gråhårede dame.
    Jeg ønsker dig en rigtig dejlig dag med masser af kvinde latter, så skal sommerfuglene nok falde til ro.

    SvarSlet
  2. Mange tak for din hilsen og gode ønsker, Marianne. Det er nok noget vi alle erfarer og undres over, når vi oplever hensyn, der kan tilskrives vores alder :-)

    SvarSlet
  3. Hjertelig tillykke med din kommende runde fødselsdag. Sikke en god idé at fejre den sammen med 25 skønne kvinder, der alle betyder noget særligt for dig. Jeg synes, du har fuldstændig ret i, at vi bærer alle aldre med os og ikke kun er i den aktuelle alder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Madame. Jeg glæder mig og er lidt nervøs, men det skal nok blive en hyggelig eftermiddag :-)

      Slet
  4. Det ser ud til at være et skønt sted at blive fejret. Hvor er det en god idé at bruge din erstatning til at markere, at du er et godt sted i dit liv. Jeg er sikker på, at du får en dejlig lørdag, - du skal tænke på, at dine gæster kommer for at give dig en god dag. Vi er nok mange, der er bedre til at fejre andre end at fejre os selv.
    Tillykke med din fødselsdag og med at du kom så godt ud af din knæskade.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Eva. Det er en god tanke, at mine gæster kommer for at give mig en god dag. Det er jo det, de gør. Jeg har mere tænkt, at jeg skal sørge for de får en god dag. :-) Som du skriver, så er vi mange, der bedre kan fejre andre end os selv. Men vi kan jo øve os :-) Det bliver lettere med alderen, synes jeg.

      Slet
  5. Det bliver så spændende at fejre din fødselsdag på denne måde, og en dejlig måde at benytte din erstatning på.
    Hjertelig tillykke med den halvrunde dag, og skønt du er i så aktiv trods udfordringen med knæskade. Det er nok efterhånden minimalt du mærke til den, du har lært at leve med den.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Karin. Ja, det glæder mig, at bruge erstatningspengene nu på at fejre min alder.Det er kun lidt jeg mærker knæskaden. Det er der hele tiden, men jeg kan så meget, så det er godt.

      Slet
  6. God ide med brug af erstatningen.
    Det der alder er altså noget underligt noget, men jeg må indrømme, at jeg nyder det hensyn, der i nogle tilfælde bliver udvist pga. min fremskredne alder. Det kan man jo lige så godt - der er ingen grund til at blive fornærmet over det, som jeg har oplevet et par gange. Folk er jo bare høflige og flinke.

    SvarSlet
  7. Ellen, jeg har hørt, at hjælpsomheden i det offentlige rum bliver endnu større, jo ældre vi bliver :-) Så vi har noget at se frem til :-) Jeg kunne ikke drømme om at blive fornærmet, folk er bare høflige og hjælpsomme.

    SvarSlet