søndag, december 06, 2020

Decemberglæder.

 

Noget af det hyggeligste i de her mørke dage er lysguirlanderne, synes jeg. 

Det lille lystræ står på terrassen, og i de tre stuevinduer hænger noget, der kan minde om et stjernelys-rullegardin. Men alligevel ... Da jeg gik hjem tidligere i aften, var det lige før, jeg syntes, der var for mange forskellige, tilfældige lys kastet ud over det hele. Ja, jeg er ikke nem at gøre tilfreds, men bottom-line er, at lys er skønt.


Jeg har i et par uger haft travlt med at flytte rundt på reoler og bøger, og en sofa er kommet fra gæsteværelset ind i et hjørne i stuen, hvor der før stod en lænestol, et sybord og en reol.
Kelimtæppet foran sofaen var på prøve. Det var flotte, kraftige farver, men det var for dominerende, så nu ligger der et i en beige farve. Som Henrik ville sige "det gør ikke ondt." Oversat betyder det, at det er kedeligt. Men nu skal der nye puder til med knald på farverne. Måske noget med orange/terracotta, der matcher farverne i billedet. Det er blevet et dejligt hyggehjørne.

Vi har haft gang i vaniljekransene hos mig. Jeg har mistet en bordplade i køkkenet til vaskemaskinen, så det meste foregår i stuen. Dog havde Chr og jeg lavet dejen for et par dage siden.

Vi bruger Blomsterbergs opskrift og min mors gamle kødhakker til at lave de fine striber på kransen. Det er vigtigt at dejen er køleskabskold, så holder faconen bedre. Jeg sparede og brugte vaniljesukker. Alligevel er de virkelig gode. Jeg vil lave en ny portion dej med en rigtig god vaniljestang og finde ud af forskellen.


Der blev også lavet marcipanfigurer. Fantasien og kreativiteten var stor.

Efter den slags sysler, trængte børnene til at komme hen på fodboldbanen med et par bolde. Dejligt, den er så tæt på. Mødrene ville også med. Jeg blev hjemme og vaskede op 😇
6 kommentarer:

 1. Dit hjørne i stuen er blevet så fint. Og hvor er det hyggeligt, at I bager vanillekranse og laver marcipanfigurer sammen. De mange lysguirlander, man ser rundt omkring, er også noget, jeg nyder.

  SvarSlet
 2. Madame, der er maget at glæde sig over og at hygge med, selv om det er mørkt.

  SvarSlet
 3. Det er altid rart med en smule forandring i hjemmet, og din ser fin ud :-)
  Jeg er meget spændt på din udmelding om en eventuel forskel på vanillesukker og korn fra en rigtig vanillestang. De koster mellem 50 og 90 kroner for EN stang!! Det er jeg også for nærig til, men hvis forskellen virkelig er stor, kunne man jo overveje ...

  SvarSlet
 4. Ellen, jeg gav 38 kr for en bourbon vaniljestang. Nu vil det vise sig :-) Jeg har dog ikke lavet dejen endnu

  SvarSlet
 5. Hvor lyder det hyggeligt med familiejulebagning. Og jeg er virkelig til fals for lyshygge, blot ikke glimtende lys eller kold lys, men alt andet gad jeg godt have :-)

  SvarSlet