tirsdag, juli 06, 2021

Undervejs i uvejr i går.

 I går, da jeg var på vej hjem fra en lille miniferie i Harboøre, var et voldsomt uvejr på vej over Vest- og Midtjylland.

Jeg ville lægge turen forbi Bovbjerg Fyr. Det var kun en lille omvej, og da jeg har hørt godt om stedet, var det nærliggende at køre den vej. 
Pludselig kom et heftigt regnvejr over os, og det sidste stykke på grusvej gik meget langsomt. Jeg vidste ikke, man kunne parkere helt oppe ved Fyret, så jeg parkerede nedenfor og gik det sidste lille stykke. Heldigvis havde jeg regnfrakke med, og det var perfekt at gå i klipklapper. Det føltes helt behageligt at få skyllet fødder på den måde.Der var ingen ide i at gå op i tårnet. Eller tage elevatoren som også er en mulighed. Der var overhovedet ingen sigtbarhed. Men indenfor er der udstilling af malerier og keramik. Og der er cafe og butik, så der var nok at gøre og se. Jeg fik kaffe med bolle. Smør og og ost er fra Thise mejeri. Der var optaget i cafeen i stueetagen, så jeg havde en vinduesplads på 1. sal. Udsigten til himmel og hav var i den grå nuance. Stedet bliver drevet af frivillige, og der var en hyggelig stemning.
Bovbjerg Fyr bag mit link ligger oplysninger om aktiviteter på stedet. Fx fællesspisning. Og rappelling.

Mens jeg sad der, drev et voldsomt tordenvejr ind over landet.
Stakkels får. Men de bliver vel ikke våde.
Da uvejret stilnede af, gik jeg ned til klitterne. Ikke ned til stranden, for der var langt ned.
Himmel og hav havde næsten samme farve, og det var nærmest ikke muligt at se, hvor de mødtes i horisonten. Der er en stor ro over landskabet, når farverne er så dousche og nedtonede, synes jeg.

Da jeg kom hjem fortalte min nabo, der var faldet 14 mm. regn på 20 min. 
Jeg kunne se, at jorden var pisket op på mine fliser, og kloakken ved kælderdøren havde ikke kunnet kapere så meget vand, så det var flydt ind i kælderen omkring døren. Ikke hen ad gangen, heldigvis.

Jeg var glad for, jeg ikke var på cykeltur. Jeg sad tørt og godt i bilen :-)

4 kommentarer:

 1. Der er sandelig faldet meget regn over Danmark i de seneste dage. Vi har ikke fået så meget her i Halsnæs, som du og Ellen har oplevet.
  Sikke nogle smukke billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte tak, der var smukke motiver. Regnen er vist faldet meget uregelmæssigt hen over landet.

   Slet
 2. Ja, der har ikke været meget fidus i at gå op i fyrtårnet i sådan et vejr. Vi var deroppe for små fire år siden, og da var der også meget diset, så forskellen var lig nul, da vi bevægede os opad.
  Regnen var voldsom i går, så jeg var glad for, at vi ikke har kælder. Vi fik 28 mm vand på 14 minutter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, så I har også været der i diset vejr.
   Det var da en utrolig mængde vand, I har fået. Godt I ikke har kælder.

   Slet