torsdag, juli 01, 2021

Kattesprog.

 Jeg har haft fornøjelsen at besøge mine venners kat et par dage, mens den var alene hjemme. Den skal ikke luftes, for den går selv ud og ind af kattelemmen. Så jeg skulle bare finde foder frem og skifte vand. Og hygge lidt.

Men hvordan tyder man lige en kats signaler?

Det var noget af en forskrækkelse, da jeg kom ind i stuen, og der lå to døde gråspurve på gulvet. Jeg har sandsynligvis ikke reageret med passende begejstring, for katten forlod mig med med høj hale. Måske skuffet? Måske såret?

Når jeg tænker på Missis fortid, så forstår jeg virkelig, der er sket en stor udvikling. Hun blev hentet på et internat for katte. Ejeren, der var død, havde haft hende som inde-kat. Hun var nervøs for at nærme sig den åbne dør i sit nye hjem i begyndelsen. Den store verden udenfor var fremmed og skræmmende. Det varede dog ikke længe, før hun sprang rundt i træerne.
Og nu så jeg ved selvsyn, hvilken stor jæger hun er blevet. Og så var jeg ikke højlydt begejstret. Det må have været skuffende for en lille kat. Jeg skældte dog ikke ud.

Jeg blev modtaget med nysgerrighed og interesse, og forestillede mig, vi kunne sidde sammen i sofaen. Jeg havde taget læsestof med. Men nej ... 
Hun gnubbede sig op ad mine ben, og da jeg bøjede mig ned for at ae hende på ryggen, fik jeg et dask med den ene pote! Så kunne jeg lære det :-) 

Jeg kan godt forstå Missi ikke åd de fugle, den havde nedlagt. Den får så lækker kattemad. Både af den våde og tørre slags.

Da jeg var barn, boede vores katte i stalden og laden, hvor de sørgede for at holde musebestanden nede. De havde navne, og selv om vi kendte forskel på hunkatte og hankatte, så blev de altid omtalt som 'den'. Det var først, da Bugsy kom til at bo hos mig, at jeg lærte at kalde hunde og katte 'han' og 'hun'. 

Mens jeg har siddet og skrevet det her indlæg, klikkede jeg på Google på Kattens Signaler. Og nu forstår jeg, at en rejst hale med et lille bøj, faktisk er en indbydelse til kontakt. 
Måske er vi bedre venner, end jeg lige troede? :-)


6 kommentarer:

  1. Ja, jeg tror, I var fine venner, og jeg er sikker på, at Missi var stolt af sin fangst - den skulle du have lov til at beundre.
    Katte er sjove og meget anderledes end hunde. Jeg opdager hver dag nyt om kattesprog via vores Hannibal.

    SvarSlet
    Svar
    1. Gitte, vi var nok fine venner. Jeg kender bare ikke katte-naturen. De er meget anderledes end hunde. Og så kan jeg ikke forlige mig med, at de jager og fanger småfugle. Gør jeres Hannibal ikke det?

      Slet
  2. Jeg holder mere af katte end af hunde. Faktisk kan jeg overhovedet ikke lide hunde ...
    Jeg har altid kaldt dyr for 'den' og har meget svært ved at huske at sige andet, når folk ser bebrejdende på sig og siger, at "det er altså en hun!"
    Det er flot, at du sætter dig ind i kattesprog, fordi du skal passe en i nogle få dage :-)

    SvarSlet
  3. Ellen, jeg kan nok bedst lide hunde. Dem kender jeg nogle stykker af. Jeg synes, et dyr er 'den'. Der er gået for meget disneyficering/menneskeliggørelse i vores omgang med dyr, efter min mening.
    Det med at sætte mig ind i kattesproget var for sjov. Jeg googlede ordet og blev overrasket over, der var flere indlæg om det. Alt kan findes og forklares på Google :-) Utroligt, vi kunne klare os uden engang.

    SvarSlet
  4. Jeg er også mest til hunde, men det er dejligt for dine venner, at du ser til katten og også giver dig tid til samværet

    SvarSlet
  5. Lene, Det er en hyggelig måde at hjælpe hinanden på :-)

    SvarSlet