onsdag, april 27, 2022

Der sker store ting derude i vandhullet.

 

Der er sket noget, siden 29. marts, da der var tudse-dating ude ved vandhullet ved siden af Ørnsø.
"Hvorfor er en frø altid grøn på billeder?" spurgte Mattias. 
Frøer og tudser har virkelig mange farver og mønstre, så hvorfor den grønne farve hører sammen med dem, ved jeg ikke.
19.april var Christian med derude. Der var slet ingen voksne at se, men masser af klumper med æg. Sådan nogle store geleklumper med sorte prikker.
Vi tog en lille klump med i baljen sammen med vand derfra. Et par sten og vandplanter kom også med,Inden vi kørte hjem, tog Chr. nogle svingture i det reb, der er hængt op i en højtsiddende gren.


Anemonerne blev fotograferet.

Og i dag ser der sådan ud i baljen. De små haletudser er begyndt at udvikle sig.
Da Kirsten var her, og vi var en tur ude på Silkeborg Bad, gik vi ind i skoven med en spand og tog lidt 'frisk' vand med hjem til baljen. Jeg skal derud igen én af dagene. Så vil jeg tage en god portion vand incl. haletudser fra baljen og sætte ud i deres hjemsted. Og tage nyt vand og vandplanter med til dem, der stadig står på min terrasse. De skal alle tilbage til der, hvor de var æg. 
Haletudser er fredede, men man må tage nogle med hjem for at studere dem for så at sætte dem tilbage i naturen igen. Man skal ikke give dem akvarie-fiskefoder. Det dør de af, har jeg læst.
Jeg må indrømme, at det vist nok er mig, der er mest interesseret i projektet. 11-årige drenge har andre interesser, der er sjovere end det her. Det kan jeg godt leve med :-)


2 kommentarer:

  1. Men mon det alligevel ikke er lidt spændende at se til haletudserne?

    SvarSlet
  2. Lene, det synes jeg jo :-) Måske det smitter? :-)

    SvarSlet