Mit blommetræ, som er omtalt så tit, har kun få blommer i år. Til gengæld ser bladene sunde ud.
Det var lige modsat sidste år, da der var sygdom i bladende og mange blommer. Jeg har endelig fået lavet en aftale med en gartner, der kommer og beskærer træet i februar. Der har været forskellige holdninger i spil. Nogen, der mener, at træet heler bedre, når det er i blomst om foråret. Andre, at det skal være i september/oktober. Nu følger jeg gartner Andreas' råd. Han beskærer sine egne træer i februar.
Ove og Tage, der bor ovenpå og tidligere har haft have, giver gode råd. Bl.a. at jeg skulle klippe de visne blomster af sommerfuglebuskene, som så sætter nye blomster. Det virker. De mener også, at blommetræet skulle fældes. Andreas bad om et par billeder, før han udtalte sig, og da han havde set dem, mente han, træet kunne bevares.
Sensommer betyder også et nyt skoleår. Johanne er begyndt i anden klasse.
Skridtene er lange og skoletasken er tung. Det er vist slut med at holde mormor i hånden, når vi går ud til bilen :-)
Silkeborg Museum har afholdt sit årlige jernaldermarked, som har været aflyst de seneste par år pga corona.
Johanne var mest interesseret i at male sit eget våbenskjold. Hun udtænkte selv mønstret, og det blev meget fint.
Det lykkes også arrangørerne at få noget fra den sene romertid ind. Christian har lige haft om romertiden i historie og med en inspirerende historielærer, er det spændende at se de forskellige dragter.
Der var også mulighed for at skyde med bue og pil. Desværre kun tre skud pr. person.
En otteårig og en elleveårig har meget forskellige interesser, og derfor havde jeg fornøjelsen af at være til jernaldermarked både lørdag og søndag. Vejret var lidt ustabilt med regnvejr indimellem. Men vi undgik at blive dyngvåde. Vi kunne bare gå ind og se Tollundmanden.
Der har været virkelig mange festivaller og arrangementer her i august måned. Den største var nok Regatta, som sluttede hver aften med et stort fyrværkeri, der kunne ses fra min terrasse. Jeg så kun den første aften. Det var en meget kort seance, da noget gik galt med installationen. De andre aftener var jeg gået i seng og sov, mens jeg kunne høre det bragede i det fjerne.
Desværre for kommunen og skatteyderne, (og for de forskellige leverandører af musik, mad og drikkevarer) der havde givet en garanti, viser det sig, at festivallen har genereret et millionstort underskud. Ingen tvivl om, at mange mennesker havde en fest, men de havde taget øl og spiritus med hjemmefra. Festivalledelsen havde budgetteret med, at hver gæst ville købe to øl. Men i virkeligheden blev der kun solgt en pr gæst.
Jeg var ret imponeret over de her 'tissehuse'. Her på Langebro men også andre steder i byen. Mænd skal hele tiden 'slå en streg' , så i stedet for at stå ved hjørner og i baggårde, var der fri adgang her.
Der har været gadeteaterfestival.
Her er det gruppen 'Grannies'. der lavede sjov og ballade, mens de involverede publikum, der stod rundt omkring. Til tider lidt grænseoverskridende. Men det var jo selvfølgelig muligt at smække sin taske i, hvis man ikke ville have indholdet vist frem.
Jeg kan godt forstå det lille barn, der begyndte at græde over at blive racet rundt af sådan en mærkelig person. Men mor'en var i nærheden.
Vi gik derfra med smil på læben. De var virkelig skøre og sjove. Det var tre mænd klædt ud som kvinder i sorte gevandter.
På Silkeborg Bad har der været to spændende nye tiltag.
Artist Talk.
Fotografen Henrik Saxgren fortalte om sine fantastiske fotografier fra Nordgrønland, og om hvordan han levede sammen med fangerne i Thule og var med ude på jagt.
Kunstneren Anders Moseholm fortalte om sin proces og
arbejdsmetode, mens han tog os med rundt i udstillingen med
de meget store og spændende billeder.
Min ældste datter havde fødselsdag for et par dage siden og havde inviteret familierne på gåtur rundt om Skallerund sø med efterfølgende kaffe/kakao og boller og kage. Det var et dejligt arrangement. Vi var 18 ialt og vejret var lige tilpas. Ikke for varmt og ikke for koldt.
De to fætre fandt en lille tudse, som de straks gik i gang med at bygge en hule til. Den blev overdækket med grene og var rigtig fin.
Der gik bare ikke ret lang tid, så var tudsen forsvundet. Det var sikkert også bedst.
I august er der hvert år en daghøjskoleuge på Rosengaardcentret.
Med flaghejsning og "Der er ingenting, der maner ..." Jeg var med sammen med 79 andre. Det var en stor flok.
En af de 17 mænd, der var med, kom med en appel den sidste dag: "Kan alle I damer ikke tage en mand med til næste år? Det er ikke rart at være så meget i undertal" Hahaha :-)
Det er da heller ikke rart at være i overtal :-)
Der var mange spændende indtryk og foredrag i løbet af ugen. Og et kvarters gymnastik udenfor efter morgenmad.
På billedet her til højre er det Louise Adrian med Fangekoret. Vi fik sang og korte fortællinger om hvert medlems år i fængsel, og hvad de var i gang med. (ikke hvorfor de havde fået en dom)
Vi mødte tre medlemmer af
Krigsbørnkaravanen De fortalte om en barndom med fortielser og dril, fordi deres mødre havde forelsket sig i en tysk soldat og fået et barn. Og om bestræbelserne for at finde deres fædre. Det blev lettere efter Murens fald at få adgang til arkiver.
Foreningen/hjemmesiden er blevet opløst i juni i år. Der var få få medlemmer. Mange er jo døde eller meget gamle.
Vi hørte også fra den lokale museumsinspektør, hvad der var sket her i byen siden 1950erne - i vores levetid. Det er ikke småting. Og spændende at få et overblik.
Og flere andre input, der kunne udvide vores horisont. Ugens tema var Hold Håbet Op - nr 233 i Højskolesangbogen. Med tekst af Dy Plambæk. Det er en advent(jule)sang. Med melodi af Marianne Søgaard, som også var der en formiddag for at lære os nye sange.
Og nu noget helt andet: Christian vil gerne lære havearbejde og tjene penge.
Jeg har jo understreget, at han er lærling :-)
100 kr i timen er for meget! Forhandlingen er endt med 1 kr. pr. minut. Som jeg også synes, er en høj timeløn, men han har et godt håndelag og er lærenem.
Vi har haft to arbejdssessioner. Her er det en busk, der ikke lever op til mine forventninger, og derfor bliver gravet op.
Han ønsker sig en time om ugen. Det er jeg ikke sikker på, jeg kan finde arbejde til?
Men det er rigtig hyggeligt at være to om det, selv om jeg kan klare det meste selv.
Så med tiden behøver jeg måske slet ikke at stå derude og instruere?
Hvor har august været en dejlig sensommermåned. Mange varme dage. Og regn sommetider.
Lige pludselig kravlede der en bøgenonnelarve på bordet, da vi sad ude ved Skallerund sø. Her sidder den på en serviet. Hårene kan være hvide, men her matcher de servietten. Den er smuk og forunderlig at kigge på. Efter puppestadiet bliver den til natsværmeren bøgenonne.
Så har du igen oplevet en masse forskellige ting. Det er så hyggeligt at læse om din hverdag 😉
SvarSletDet er en skam, Christian bor så langt væk - jeg kunne sagtens finde arbejde til ham en times tid eller to hver uge!
Tak Ellen. Ja, det er ærgerligt med afstanden. :-)
SvarSletDejlig beretning fra August 2022 i selskab med dit skriv og fantastiske billeder.
SvarSletMine minder fra Regatta ligger på nethinden fra tiden 1984 til 1997. Vi kunne se fyrværkeriet fra vores altan fra soveværelset. Vi sov altid på denne altan i perioden 1. maj til 30 september.
Trist Regatta er gået konkurs, læste så et sted der var en anden festarrangør der måske byder ind. Det er dem der arrangere Hede rytmer. Han tillod sig endda at sige denne konkurs var forudset fra begyndelsen. Ved så ikke hvor pålidelig denne udtalelse er.
Silkeborg har mange fantastiske arrangementer gennem året.
Karin, så hyggeligt at læse dine minder fra Regatta for mange år siden. Det er ikke nemt at vide, hvor pålidelige udtalelser er i denne her situation.
SletJeg holder så meget af dine fortællinger om hverdagen og familien. Tak :-)
SvarSletTak for din søde kommentar Lene :-)
SletSikke mange hyggelige beretninger - jeg synes selv det er så hyggeligt at opleve gammel dansk historie, så flere af arrangementerne, ville være lige noget for mig :)
SvarSletVenterpåvin. Hvor er det hyggeligt, at du godt kan lide nogle af de arrangementer :-)
SvarSlet