mandag, februar 15, 2010

Bøger

Jeg skulle bare liiiige på biblioteket og aflevere et par bøger, men så faldt jeg i kassen med de bøger, som biblioteket sælger. Og egentlig har jeg ikke plads til flere bøger......
Men jeg har meget svært ved at løsrive mig fra sådan en bogkasse.
Det endte med to små ting.
Noderne til Dyrenes Karneval, fordi den er så smuk og humoristisk illustreret. Og jeg blev mindet om, at jeg skulle hjem og lægge cd'en på, fordi det er længe siden, jeg har hørt den.
Thit Jensen, fordi hun var en stor forfatter, debattør og forkæmper for kvinders rettigheder.
Hovedpersonen i bogen er en 20 årig mand med tuberkulose, og vi læser hans dagbog. Hans nærmeste svøbte ham ind i kærlighedens kåbe, som dengang i 1920 i hans tilfælde var at gå udenom den uundgåelige og smertelige virkelighed.
Efter biblioteket skulle jeg handle lidt i Kvickly, og lige indenfor blev jeg næsten slået omkuld over synet af bøger på paller i lange rækker.
Jeg var nødt til at kigge på flere bøger. Jamen, det er da utroligt. Nye bøger, store og små og med billeder og farver. Og så billige de er.
Jeg måtte købe Camilla Plums "Mormors mad". Og "Reisekammeraten". H.C. Andersen historier fortolket og genfortalt af nutidige forfattere.
I mit barndomshjem var der næsten ingen bøger. På skolen var der et lille bogskab, og vi kunne låne bøger med hjem. Det gjorde jeg i stor stil. Foran opvaskebaljen lå en bog. Der kunne læses og vaskes op på samme tid.

5 kommentarer:

 1. Åh, det kender jeg så godt - jeg kunne læse længe før jeg kom i skole, og jeg læste og læste hvorsomhelst, nårsomhelst og allerhelst.
  Jeg slugte alt, hvad jeg kom i nærheden af - mine forældre havde masser af bøger både for børn og voksne og introducerede mig hjertens gerne til den litterære verden, selv om de 'bare' var forholdsvis uuddannede bønder.
  Nu kan vi slet ikke nå at læse alt, men vi kan da prøve at nå det, vi gerne vil nå at læse... :-)

  SvarSlet
 2. Så har vi det tilfælles, Ellen. Jeg kunne også læse, før jeg kom i skole. Og selvom om vi børn skulle hjælpe til med arbejdet i landbruget, så var det også værdsat at vi læste.
  Nej, nu kan vi slet ikke nå at læse alt. Det kan næsten stresse mig engang imellem.....

  SvarSlet
 3. Sikke nogle dejlige bøger du er faldet for, Betty - jeg kunne have fundet på præcis det samme. Jeg har aldrig læst noget at Thit Jensen, men det burde jeg nok gøre, for hun var jo en af de helt store kvindelige forfattere. Og tuberkulose har været forfærdelig for vores bedsteforældres tid - den sygdom er også med i 'Balladen om Marie', som jeg er ved at læse.

  SvarSlet
 4. Jeg har bestemt heller ikke plads til flere bøger; men alligevel finder jeg jo et hjørne hver gang (og det er vist lidt for tit!)

  Jeg har det præcist som dig - jeg SKAL lige hen og pille og se, hvad der gemmer sig i bunkerne.

  Vi havde ikke mange bøger i mit banrdomshjem; men jeg blev hurtigt en stor fan af biblioteket - og til sidst besluttede de på skolen, at det bare var nemmere at ansætte mig - jeg var der jo alligevel hele tiden.

  Det minder mig om, at jeg har en skøn H.C. Andersen stående ulæst derhjemme; men den er lidt sart til sporvognstransport, tror jeg.

  SvarSlet
 5. Wow - du er den eneste jeg kender, som kan læse og vaske op på samme tid, haha. Jeg så en gang en dame som gik og strikkede på gaden; garnet havde hun i lommen - og hun havde fart på. Det så sjovt ud.... men det er selvfølgelig en helt anden historie!

  SvarSlet