lørdag, februar 27, 2010

Den kedsom vinter......

"Den kedsom vinter gik sin gang
den dag så kort, den nat så lang,
forandrer sig så lempelig;
den barske vind, den mørke sky
må fly".
Ambrosius Stub, der døde i 1758, skrev denne her dejlige sang om det meget tidlige forår.
Jeg har lige læst Vibeke Arndals spændende bøger om Ambrosius og livet i Danmark i begyndelsen af 1700 tallet. Det var barskt at leve dengang. Der var krig, pest og storbrand i København. Hvis jeg kunne vælge en tid at leve i, så ville jeg ikke være samtidig med Ambrosius. Jeg er godt tilfreds med nu. Det var Eva, der skrev om bøgerne for en tid siden og inspirerede mig til at læse dem.


"Man frygter ej at sne og slud,
(fortsætter digteren)
skal møde dem som vil gå ud:
thi lad os gå
at skue på,
hvor smukt naturen sig betér
og ler"
Den står som nr. 269 i Højskolesangbogen.

Og lidt længere henne ad vejen er der allerede erantis.

Nej, det er ikke tydeligt. Men ude i virkeligheden er der en lille flok gule erantis svarende til midt i billedet.
Jeg ville ikke gå ind i haven, så jeg stod ude på vejen og følte næsten, jeg stjal deres blomster. ;-)
I min have er der nu smeltet så meget sne, at toppen af rosmarin stikker op.
Jeg har klippet nogle stilke af. De ser noget medtagne ud, men de dufter som rosmarin skal, og om lidt skal de sammen med citron gnides på den kylling, der skal spises i aften.
Jeg er glad nu og ikke mere nedbrudt! Computeren kom tilbage går aftes, som var den ny igen.

9 kommentarer:

 1. så deilige billeder fra et tidlig forår i Danmark.Og en fin sang...Vi venter alle på våren nå, samtidig som vi er glade for at årstidene skifter.Her i Tønsberg har det fallt sne i 4 dager, vi har dog bare ca 2 meter i haven. Sneen pakker seg efterhvert.Ada og Mille har vært ude og lavet en snemand og jeg har vært ute og sagt den var veldig flott.De to piger , 6 år, skal sove her i natt, de er kusiner og leger godt sammen.Begge sier de kan lese nå-bare ikke ord som begynner på H, den er så svær ! Jeg vil gerne reise til Danmark nu, jeg elsker tidlig forår der, snart kommer vel også påskeliljer osv Anne-lise

  SvarSlet
 2. Anne-Lise, så hyggeligt du kom igennem med en kommentar.
  Får du ikke læse godnat historie for de to børnebørn - eller vil de selv?
  Ja, du må komme til Danmark, når du har været i Prag - når bøgen springer ud her.

  SvarSlet
 3. Jeg bliver altid helt varm, når jeg tænker på de to bøger. De har en helt særlig stemning. Det glæder mig, at du også kunne lide dem.
  Her er vejene snart så fine, at jeg kunne finde på at tage en cykeltur, og fortovene snart så bare, at man kan gå frisk til uden at falde.
  Der behøver SLET ikke komme mere sne nu. Erantis, tak.

  SvarSlet
 4. Eva, det er to velskrevne bøger med indblik i, hvordan livet var dengang, og som du siger, så er der skrevet en dejlig stemning ind i historien.

  SvarSlet
 5. Det lyder vel nok spændende med Vibeke Arndas bøger - jeg tror lige det er noget for mig. Tak fordi du fortæller om dem, Betty!

  SvarSlet
 6. Man må gerne stjæle erantis, når man stjæler med et kamera :-)
  Alle har sikkert forståelse for, at erhvert lille lyspunkt bliver modtaget med glæde.
  Ambrosius Stub, var det ikke ham, der priste kvinder så højt og skrev for på den tid nogle meget erotiske digte?
  Jeg tror, jeg kan huske ham fra gymnasiet, men det er jo så længe siden...

  SvarSlet
 7. Det lyder som nogle helt fantastisk interessante bøger - de skal skrives på indkøbslisten til næste tur hjem. Det er vist lige noget for mig!

  Jeg har altid bildt mig selv ind, at jeg gerne ville leve på Chr. IV's tid - men selvfølgelig på et slot!!! :-) Som menigmand har det absolut ikke været en dans på roser.

  SvarSlet
 8. Nille, det er interessante bøger.
  Jamen, selvfølgelig skulle du være adelig eller leve ved hoffet ;-)
  Hvis du altså kunne trylle dig tilbage dengang. Og det er vel unødvendigt at nævne: men også ung, stærk, og smuk. ;-)
  For det var ingen spøg at være syg selv for en kongelig. Uvidenhed, overtro og dårlig dårlig hygiejne, kunne få selv de bedst stillede til at gå ned med flaget.
  Men tankeeksperimentet er sjovt.

  SvarSlet
 9. Jeg var gift i syv år uden noget barn, på grund af dette begyndte min mand at optræde mærkeligt, kommer hjem for nylig og ikke tilbragte tid mere med mig, og han skiltes fra mig. Så jeg blev meget trist og tabt i livet, fordi min læge fortalte mig, at der ikke er nogen måde for mig at blive gravid på, hvilket virkelig gør livet elendigt for mig. indtil jeg stødte på en ven, der fortalte mig om DR AJAYI fra Internettet, hvordan han har hjulpet en masse kvinder med disse lignende problemer, som jeg går igennem, så jeg kontaktede ham på: drajayi1990@gmail.com og forklarede ham. han fortalte mig, hvad jeg skulle give, før han kunne kaste en genforening for at bringe min mand tilbage, hvilket jeg gjorde, og han sendte en kraftig bøn, som jeg havde at sige midt på natten, mens han kastede kærlighedsfortryllelsen. Det var et mirakel, 48 timer senere kom min eneste mand tilbage til mig og undskyldte alt, hvad han har gjort, og fortalte mig, at han er fuldt klar til at støtte mig i alt, hvad jeg vil. Jeg ringer hurtigt til DR AJAYI og fortalte ham, hvad der foregik i det øjeblik, og han forberedte og sendte mig også en urtemedicin, som han sagde, at den vil kurere alle uønskede sygdomme eller infektioner, der har forhindret mig i at blive gravid, og instruerede mig om, hvordan jeg skulle bruge det før mødet med min mand. Se efter at have brugt denne indfødte urter og rod, nogle uger senere begyndte jeg at føle graviditetstegn overalt over mig, virkelig var jeg gravid, jeg fødte lige en baby dreng den 1. i denne måned. Jeg lover at fortælle hele verden om DR AJAYI for at have reddet mit forhold og for også at give mig børn, kan jeg stolt kalde mit eget i dag. For enhver kvinde, der synes det er umuligt, her er en mulighed for dig at smile og bringe lykke til din familie venligst kontakt DR AJAYI via e-mail på: drajayi1990@gmail.com eller nå hans WhatsApp ELLER Viber-nummer: +2347084887094 Han er faktisk en Gud sendt for at bringe mistede elskere tilbage og bringe dig lykke.

  SvarSlet