tirsdag, februar 09, 2010

Den ku' vi ikke li'

Jeg er en meget stor fan af Camilla Plum, og da hun søndag aften viste en rødkålssalat uden den sædvanlige med appelsin og rosiner, blev jeg straks inspireret til at prøve.
Først snitter man et passende stykke rødkål fint. Kålen lægges i et fad og drysses med salt.
Nu skal saltet krammes ind i kålen. Der krammes og krammes. Det er en sjov proces. Kålen knitrer og knaser og det lyder som om den bliver knust. Det gør den ikke. Den bliver lidt slap i det, men er stadig knasende.


Så skal kålen skylles, og en meget fin blålilla farve afsløres. Men den skal ikke bruges. Den er bare flot. Men al salt skylles væk.
Den afdryppede kål lægges på et fad og olivenolie hældes over. Løg skæres i ringe og lægges på sammen med græsk fårefeta. Der dryppes med olivenolie og drysses med persille. Hver især presser lidt citron over sin portion.
Men... men....
Vi ku' ikke li' den. Den er for sur og for bitter.
Så vil jeg foretrække en dressing som udover olie og citron også indeholder lidt sød sennep, evt lidt sukker og peber. Og en masse jumborosiner og appelsinstykker.
.

9 kommentarer:

 1. Jeg tror heller ikke Fru Plums rødkålssalat er min smag. Jeg foretrækker friskpresset appelsin eller limefrugt til rødkålssalat samt lidt dadler, jumborosiner eller tranebær, det er guf.

  SvarSlet
 2. Det så jeg også - og vi tænkte at den lød rigtig god! Hmm.. nu må vi se om jeg får den lavet...

  SvarSlet
 3. Tak for tippet -jeg har 100% tillid til din smag i salater, så denne vil ikke blive forsøgt :-)
  Jeg er også vild med Camilla Plum, men derfor behøver hun jo ikke at ramme plet hver gang.

  SvarSlet
 4. Rødkål, appelsiner, valnødder og tyttebærsyltetøj. Det er godt.

  SvarSlet
 5. Jeg tilslutter mig fuldt ud Ellens kommentar. Jeg stoler også på dine smagsløg, da de salater jeg har lavet efter dine opskrifter på bloggen er blevet hit hos os. Så ingen rødkålssalat i denne omgang ☺

  SvarSlet
 6. Tak for tippet så vi ikke falder i fælden he he. Da jeg jo ikke har været i DK i mange har jeg kun hørt om Camilla Plum! KNUS

  SvarSlet
 7. Det er simpelthen det værste jeg ved; jeg bliver så ekstremt deprimeret, når jeg har stået køkkenet og lavet lækker mad - og når man endelig er færdig opdager man, at man slet ikke bryder sig om det! Øvvvvvv!

  Jeg håber at du havde noget andet i køkkenet i stedet for!

  SvarSlet
 8. Kære alle, tak for jeres kommentarer. Min ældste havde et udtryk, da hun var barn, og vi mente, hun skulle smage på maden. "Det smager ikke godt i min mund", sagde hun
  Det kunne vi jo ikke så godt vurdere. Måske nogen af jer vil synes, den salat smager godt i jeres mund.
  Jeg havde et glas honning-appelsinsyltede valnødder fra jul, og det hjalp vældigt at hælde noget af det udover.

  SvarSlet
 9. Jeg var gift i syv år uden noget barn, på grund af dette begyndte min mand at optræde mærkeligt, kommer hjem for nylig og ikke tilbragte tid mere med mig, og han skiltes fra mig. Så jeg blev meget trist og tabt i livet, fordi min læge fortalte mig, at der ikke er nogen måde for mig at blive gravid på, hvilket virkelig gør livet elendigt for mig. indtil jeg stødte på en ven, der fortalte mig om DR AJAYI fra Internettet, hvordan han har hjulpet en masse kvinder med disse lignende problemer, som jeg går igennem, så jeg kontaktede ham på: drajayi1990@gmail.com og forklarede ham. han fortalte mig, hvad jeg skulle give, før han kunne kaste en genforening for at bringe min mand tilbage, hvilket jeg gjorde, og han sendte en kraftig bøn, som jeg havde at sige midt på natten, mens han kastede kærlighedsfortryllelsen. Det var et mirakel, 48 timer senere kom min eneste mand tilbage til mig og undskyldte alt, hvad han har gjort, og fortalte mig, at han er fuldt klar til at støtte mig i alt, hvad jeg vil. Jeg ringer hurtigt til DR AJAYI og fortalte ham, hvad der foregik i det øjeblik, og han forberedte og sendte mig også en urtemedicin, som han sagde, at den vil kurere alle uønskede sygdomme eller infektioner, der har forhindret mig i at blive gravid, og instruerede mig om, hvordan jeg skulle bruge det før mødet med min mand. Se efter at have brugt denne indfødte urter og rod, nogle uger senere begyndte jeg at føle graviditetstegn overalt over mig, virkelig var jeg gravid, jeg fødte lige en baby dreng den 1. i denne måned. Jeg lover at fortælle hele verden om DR AJAYI for at have reddet mit forhold og for også at give mig børn, kan jeg stolt kalde mit eget i dag. For enhver kvinde, der synes det er umuligt, her er en mulighed for dig at smile og bringe lykke til din familie venligst kontakt DR AJAYI via e-mail på: drajayi1990@gmail.com eller nå hans WhatsApp ELLER Viber-nummer: +2347084887094 Han er faktisk en Gud sendt for at bringe mistede elskere tilbage og bringe dig lykke.

  SvarSlet