fredag, september 03, 2010

Blommesæson

Blommesæsonen får mig til at tænke på Bugsy Malone, den søde engelske bulldog, der døde for godt et år siden. Så tænker jeg, at det var rigtig hyggeligt med Bugsy, der altid ville æde blommer.
I virkeligheden var jeg voldsom irriteret over, at han skulle slæbes væk fra det træ, som vi passerede hver gang, han skulle/ville ud. Og det ville han tit, når blommerne var modne.
Så de tanker er ren fortrængning og idyllisering.


I går aftes med besøg af dejlige kolleger brugte jeg blommer til dessert.

Blommekompot:
500 g. blommer skåret i passende stykker
1 dl. vand
150 g rørsukker
1 stykke hel kanel
et par stjerneanis

Det hele koges sammen under svag varme i 5-10 min. Det må ikke blive til mos.
Blommestykkerne tages op, og lagen reduceres til lidt under halvdelen. idet den koges under kraftig varme.
Desserten anrettes i små glas.
I bunden lægges en skefuld kompot og et par skefulde lage hældes over.
En knust makron tilføjes, og der toppes op med flødeskum.
Det er ik' så ringe endda.

4 kommentarer:

  1. Uhhm, det lyder lækkert. Blomme er en fantastisk frugt med en meget kort sæson, og resten af året ER de bare ikke spændende (i modsætning til nogen af de andre frugter, man kan få). Derfor er det bare med at nyde dem nu.
    God lørdag.

    SvarSlet
  2. Det lyder godt! Mon ikke man kan bruge frosne blommer? Vi har nemlig stadig blommer fra sidste år, så det kunne jo passende være vores søndagsdessert i morgen...

    SvarSlet
  3. Eva, de importerede blommer der kan fås hele året er meget kedelige. Så jeg nyder også de selvgroede lige nu.
    God lørdag til dig også

    SvarSlet
  4. Annette, jeg tror sagtens, du kan bruge de frosne blommer til jeres søndagsdessert. God weekend.

    SvarSlet