Engang var friturestegt camenbert med solbærsyltetøj sådan en smart dessert. Det var nok i 70/80erne?
Vi tænkte, med den nye friteuse var der basis for at genopleve smagen af den varme bløde ost med den sprøde skorpe blandet med den søde, syrlige solbærsyltetøj.
Der var kun én slags camenbert i trekanter i Føtex. Og allerede, da jeg pakkede dem ud, fik jeg en lille mistanke om, at de ikke var helt velegnede. Der var nemlig ikke skorpe på siderne.
Men de blev vendt i et pisket æg og rugmel (det var nok også galt, at det ikke var rasp)
Efter kort tid i friteusen hang der en masse ost i kanten af kurven. Sprød, varm ost!
Sådan så det færdige resultat ud. Det smagte godt, selv om der ikke var så meget ost indeni.Måske var der for meget kog i olien? Måske skulle de være stegt på panden? Og i hvert fald vendt i rasp!
Nå, men der er nok en grund til, at lige denne her lille ret er gået i glemmebogen i de fleste køkkener?
Vi gider vist ikke lige lave den igen.
Mums,en herlig lækker dessert, som vist kun os lidt ældre kender. Den kunne jeg sagtens få hang til igen, men savner den gode camenberre fra Høng, den var go´.
SvarSletHvor får du mange på "opleveren". Indlægget om badeanstalten nød jeg at læse og samtidig få et kig ind bag "kulisserne".
Det er længe siden sidst, men hvor smagte det dog dejligt. ´
SvarSletSå vidt jeg husker, gik jeg vist over til at købe de forberedte camenbert ved Dansk Fryseøkonomi dengang tilbage i 70/80´erne.
Tak fordi du bragte os tilbage i erindringens land.
En rigtig god aften til dig.
Mine forældre grillede altid camenbert om sommeren - til dessert. med jordbærsyltetøj - kan huske det skulle være den der var pakket ind i grå folie - mener den var fra høng - de andre hang fast i papiret. Så lagde de dem først med åbningen ned lidt og så vendte de dem vist og gav dem til de så ud som om de var ved at springe.
SvarSletJeg synes dengang det var forfærdeligt (selv om man ikke siger sådan om mad), men tror jeg ville elske det idag..
Dér fik du vist en masse læsere til at huske mange år tilbage i tiden.
SvarSletJa, man kunne en overgang næsten ikke komme ud at spise hos nogen, uden at få friturestegt camenbert. Hos os var det altid med solbærsyltetøj.
Det var samtidig med, at det blev meget moderne med fondue, og så kunne man jo meget nemt afslutte middagen med at lave sin egen dessert.
Manna, det er nok mest os fra den ældre generation, der husker den dessert, og den var lækker, når den var lavet rigtigt.
SvarSletAnnette, kunne man købe dem forberedte? Det var da smart.
Tili, jeg kan godt forstå, at det ikke passede til barnesmagsløg. Blev du fri for at spise den?
Oh ja, Ellen, dengang med fondue....Det var da hyggeligt. ;-)
Har prøvet noget lignende med andre retter. Bagefter tænker man enten ADR eller var det bare det. Dejlig blog! KNUS
SvarSletTak Tina og velkommen. Jeg glæder mig til at læse din blog
SvarSlet