torsdag, november 28, 2013

Det var alligevel ikke så slemt ...

Jeg bryder mig slet, slet ikke om Ikea.
Det skulle jeg have tænkt på, inden jeg købte de to store plakater med dyr og Noas ark, men jeg blev så begejstret for Esben Hanefelt Kristensens billeder, der er udstillet i Galerie Moderne.
Men har man købt plakater, må man også have fat i rammer, og her kommer Ikea ind.

Jeg forbinder Ikea med et sted, der er fyldt med mennesker og lange køer ved kasserne. Derfor havde jeg besluttet at være der ved åbningstid kl 10 i dag. Til min store glæde var der stille og roligt og ikke mange mennesker. Der var hyggeligt og fint. Jeg købte to længe ønskede klapstole til køkkenet og de to rammer størrelse 70x100. Da jeg var kommet igennem kassen, hvor der kun var én før mig, blev jeg mødt med en liflig duft af kanel. Måske er du så kendt der, at du ved, man kan købe drikkevarer og 3-4 slags brød/kager lige ved udgangen. Jeg blev overmandet af en stor trang til kanelsnegle og kaffe inden jeg kørte hjem. Lune kanelsnegle taget lige ud af ovnen. Det kan godt være, det er bake-off. Jeg var ligeglad. De var lækre og fulde af kanel.

Jeg skal vist snart i Ikea igen. Så hyggeligt som det var.

12 kommentarer:

 1. Da IKEA åbnede heroppe i Aalborg tog min mand og jeg derud om aftenen, de har jo åbent til klokken 21. Vi hyggede os vældig og spiste svenske kødboller og fik forfærdelig mange behov. Jeg skal da snart derud igen, kan jeg høre :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, det lyder vældig hyggeligt. Og man kan nemt få nogle behov, man slet ikke vidste, man havde ;-)

   Slet
 2. God idé at komme tidligt! Ikea har mange dejlige ting, men der er frygtelig anstrengende at gå rundt, når der er mange mennesker. I Gentofte-afdelingen besøger jeg også gerne de nybagt kanelsegle :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, jeg var engang med min datter og svigersøn i Gentofte-Ikea en lørdag formiddag. Det var helt forfærdeligt. ;-)

   Slet
 3. Du lever nok livet farligt med alt det kanel! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, jeg tænkte også, hvor galt kan det gå?? Alt det kanel ;-)

   Slet
 4. Uh, Betty, Jeg er en stor IKEA-fan. Når jeg tager derud kommer jeghelst en halv time før åbning, helst med en eller flere fra min voksne "børneflok", - så spiser vi billig morgenmad og drikker kaffe, for restauranten er åben, og så er vi klar. Når man først er inde og har fundet parkering og fået kaffe, så er der god plads til hygge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, der gav du mig en god ide. Det må være superhyggeligt at sidde der og spise morgenmad sammen. Jeg vidste ikke, restauranten er åben tidligere. Så kan man sidde og spise og blive klar til en rundtur. Det må jeg gøre en anden gang. ;-)

   Slet
 5. Jeg synes det er en god forretning, man skal bare holde sig langt fra den fra fredag eftermiddag og resten af weekenden.
  Men det er rigtigt, som de andre siger, at det er nemt at få skabt nogle behov :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er helt sikkert, jeg kun skal komme der ved åbningstid på hverdage. Jeg har dårlige erfaringer med en lørdag formiddag. Man kan købe mange pæne ting til rimelige priser. Jeg synes også, der var pænt og hyggeligt i onsdags ;-)

   Slet
 6. IKEA verden over er tilsyneladende det samme - masser af mennesker, og lidt af et mareridt. Det irriterer mig grænseløst, at man er nødt til at trave hele butikken igennem selvom man kun skal have et par småting - men de er jo smarte! Så kommer man altid hjem med noget mere.

  Dog har de altså ikke kanelsnegle i IKEA i Belgien - det kunne måske hjælpe på det :-)

  SvarSlet
 7. Nille, det handler nok om at forføre os til at købe mere end det, vi har planlagt hjemmefra. ;-) Er der ikke kanelsnegle i Ikea Belgien? Jeg troede, de hørte med ligesom kødboller. ;-)

  SvarSlet