søndag, december 01, 2013

De to år er gået hurtigt ...

På tirsdag er det 2 år siden Mattias kom til verden.
Mens hans far og mor gjorde klar til, at fødselsdagsbarnet kunne blive fejret af bedsteforældre, fætre og kusiner og deres forældre, gjorde vi os nyttige ude i haven og satte flag i jorden og bagte sandkager.Mattias'dagplejmor har fortalt, han er meget glad for at lege med dukker, så der har været en dukke på ønskesedlen.
Da der viste sig en dukke i en af pakkerne, blev den hilst velkommen med interesse og omsorg.

Da Mattias' mor var lille, gav vi hende engang en togbane. Ikke fordi hun havde vist interesse eller ønsket sig den. Men fordi vi syntes, piger ikke kun skulle lege med pigeting.
Dengang var det vigtigt at udfordre kønsrollerne også hos de små.
Jeg tror såmænd, det var faderen, der legede mest med den.

Nu har jeg indtryk af, der er en meget mere afslappet holdning til om noget legetøj er pigeting eller drengeting.
Mattias har været vældig interesseret i biler, siden han var ret lille. At kigge på biler, låse døren op og sætte nøglen i tændingen og dreje på rattet. 
Den interesse husker jeg ikke, mine piger havde, da de var små.
Det må bestemt være en drengeting.

6 kommentarer:

 1. Hjertelig tillykke med barnebarnet. Min mor gave vores søn en dukke i julegave, fordi han elskede at lege med storesøsters dukker. Senere hen var han udpræget til superhelte i alle versioner og datteren til prinsesser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene. Ja, præferencerne skifter i løbet af opvæksten. Så er det godt, de kan få lov til at lege med det, de foretrækker uden skelen til, om det er for drenge eller for piger.

   Slet
 2. Tillykke med den lille fyr. Hyggeligt, at han også leger med dukker. De børn, der fødes i dag, ser jo også deres fædre og andre fædre skifte ble og tage barns første sygedag, så mon ikke det helt naturligt udjævnes lidt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva, jeg har slet ikke tænkt på, at de små drenges fædre også er rollemodeller på omsorgsområdet. Det er de i høj grad.

   Slet
 3. Tillykke med Mattias' første to år i morgen! Og som Eva siger, så ser børn i dag deres fædre og andre fædre tage sig af små børn. Heldigvis :-)

  SvarSlet
 4. Tak Madame. Ja, fædre i dag tager sig meget af de små. Mine svigersønner er rigtig meget på banen. Det er dejligt at se ;-)

  SvarSlet