torsdag, august 11, 2016

Hvad skete der ellers i juli? (3)

Da kor-højskolen var slut, skulle jeg nordpå.
Der var et fødselsdagsbarn, der skulle fejres i sommerhus i Vorupør.

Jeg valgte den vestligste vej med den lille færge fra Thyborøn til Agger.

Jeg havde ikke lige tænkt på, at folk i campingvogne også ville den vej.
Sådan et køretøj fylder godt på en lille færge, men den sejler i pendulfart, når der er kø, og min ventetid var ca 1 time.

Det var faktisk mindre end jeg havde forventet, da jeg kørte ind i køen.
Der er mange vindmøller omkring Thyborøn.
Der er bl.a. en kinesisk vindmølle med kun to vinger.

Jeg ved ikke, om den er bedre end de danske, som vi jo ellers er kendt for.Der er et frodigt landskab nord for Agger omkring Flade sø og Ørum sø.
Store flokke af kvæg går og græsser, og der er mange svaner og andre fugle i vandet.Jeg er ikke tæt nok på til at få et ordentligt billede.


Men det var en dejlig køretur.I sommerhuset blev der fejret fødselsdag. Johanne fyldte to år. Stor dag.

Og hvad sker der så nu? En torsdag i august?
Jeg har haft en dag hjemme og fået ordnet noget i haven. Fået gjort rent og købt ind til gæster i morgen. Det er dejligt med sådan en dag. Jeg er ikke altid så effektiv. Jeg har tit ondt forskellige steder i mit bevægeapparat, som det hedder. Men ikke meget i dag. Indtil videre er det er ikke lykkedes mig at finde ud af, hvorfor der er forskel på dagene? Men jeg nyder de gode dage.

Kl. er 22.20, og det er helt mørkt udenfor og har været det længe.  De lyse nætter er definitivt forbi.
Jeg ville ønske, de varede længere.

8 kommentarer:

 1. De lyse morgener er desværre også forbi. Det er HELT mørkt, når jeg står op og lidt derefter. Øv.
  Men så er det dejligt at se lidt sommerbilleder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg har hørt om de mørke morgener, som jeg for det meste sover fra. Jeg føler med jer, der skal så tidligt op. Min svigersøn kører hjemmefra kl 0515. Han har berettet om mørket om morgenen.

   Slet
 2. Jeg havde tænkt samme indledning som Eva, men nu står vi jo også begge tidligt op, og for mit vedkommende sover jeg inden klokken er 22 :-)
  Du har da fået oplevet noget i juli. Ja skavankerne begynder at komme, og som dig prøver jeg også at analysere mig frem, hvad der fremprovokerer dem, dog uden held.

  SvarSlet
 3. Lene, ja I to (Eva) står tidligt op. Jeg nyder også, når du fortæller om morgenstemninger, som jeg går glip af. Jeg kunne bare går tidligt i seng og sætte vækkeur, tænker jeg for mig selv, fordi jeg godt kan lide morgener. Det bliver bare ikke til noget. Det er mit (pensionistens) privilegium at sove, til jeg vågner. Og det er skønt ;-)

  SvarSlet
 4. De lyse nætter ligger fra ca. 5. maj til ca. 8. august, så både på papiret og i virkeligheden stemmer dette overens.
  Jeg sover normalt også senest kl. 22.00, derfor er det morgenstundene hvor jeg mærker det først. I nat var jeg ramt på helbredet, derfor så jeg også hvor "sort" natten blev.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det er godt at få sat tal på årstiden. Jeg har ikke vidst - eller tænkt på, at 8. august er slutningen på de lyse nætter. Alting går jo som det skal så ;-)
   Det var synd, du blev holdt vågen af helbredsårsager. Jeg håber, det går bedre.

   Slet
 5. Campingvogne er generelt ret irriterende i trafikken - undtagen, selvfølgelig, når man selv kører med en ;-)
  Vi snakkede også så sent som i aftes om de lyse nætter, som nu er væk for denne gang - og vi er helt enige i, at de varer alt for kort - selv om de jo rent faktisk varer 1/4 år! Men se på de lyse sider: Selv om vi som pensionister sover, til vi vågner (det gør jeg også), så er det ved at være tiden til, at vi kan opleve smukke solop- og nedgange. Det elsker jeg :-)

  SvarSlet
 6. Ellen, jeg kan godt sætte mig ind i, at store, langsomme campingvogne ikke er spor irriterende, når man selv kører ;-)
  Ja, nu får vi muligheden for at glæde os over solopgange. Det er ikke så ringe ;-)

  SvarSlet