mandag, august 29, 2016

Når blommetræet holder mig beskæftiget.

Blommetræet holder mig beskæftiget i særlig grad i år, fordi så mange blommer sidder og bliver mugne på træet. Så jeg samler sammen i en spand for at bære  indholdet hen i kompostbunken.
Jeg tror, de mange regnbyger, der har været, kombineret med det meget varme vejr, har sat gang i en proces, der har fået blommerne til at mugne.
Der er også en overdådighed af frugt, der sidder for tæt, selv om jeg har tyndet ud.

Men det er ikke elendighed det hele. Jeg har plukket mange fine blommer og spist direkte fra træet. Nogle er lagt i vodka for at få en blommesnaps senere. Mange er lagt i fryseren. Og naboer har hentet, og børnebørn har nydt dem.
Alt i alt er det en stor glæde at have det blommetræ.

4 kommentarer:

 1. Alle elsker blommer! Kender du måske nogen, der siger, de ikke kan lide blommer?
  Har du prøvet at lave blommechutney? Det kan jeg anbefale, men hvis du googler opskrifter, vil jeg sige, at de engelske er de bedste - de kan noget med chutney, de englændere.

  SvarSlet
 2. Ja til blommer. Jeg har ikke prøvet at lave chutney. Måske skulle jeg. Så vidt jeg husker, har du en opskrift?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - denne her: https://mommer.wordpress.com/2012/09/01/lrdagssysler/
   Den er rigtig god, men undlad kanel, medmindre du er meget glad for kanel. Jeg fortrød, jeg havde kommet det i - det er alt for dominerende. Jeg har siden lavet den uden kanel, og den blev i mine øjne langt bedre.

   Slet
 3. For os der ikke har et blommetræ føler jeg mig lidt ked af vi kun kan købe en sort i dagligvare butikkerne, der er kun en sort, dog kommer der en spotvare eller lignende et par dage her og der, for de danske blommer smager nu bedst.

  SvarSlet