lørdag, august 31, 2019

Et sjovt eksperiment.

For et år siden begravede vi den døde solsort, der lå i haven. Det var med henblik på at se, hvor meget af skelettet, der var tilbage efter et år. Christian samler på knogler, men foreløbig har han kun et kyllingelår fra en middagsret.
For nogle dage siden, gravede vi forsigtigt ned det afmærkede sted. Vi fandt fuglekraniet. Det lå så fint med lidt løs jord omkring. Vi fandt ikke andet. Resten er sikkert formuldet. Sådan nogle små fugleknogler er meget spinkle.
Vi - (jeg) børstede forsigtigt med en gammel tandbørste og skyllede med brintoverilte, hvorefter det blev lagt til tørre i solen i vindueskarmen. Senere blev det penslet med brintoverilte 10 %.
Når jeg leder efter, hvordan man tørrer og behandler knogler, så finder jeg jægernes anvisning på hvordan man først koger trofæet.
For at undgå den procedure, gjorde vi eksperimentet med at begrave fuglen.
Christians mor var ikke begejstret, så kraniet er stadig hos mig. Men det er meningen, det skal være på hans værelse. Spørgsmålet er nu, hvordan det skal opbevares? Det skal ikke i en lukket æske, for så bliver det mørkt, hvad kyllingebenet har vist os.

2 kommentarer:

  1. Hvor er det godt at I to eksperimenterer sammen. Jeg har ingen svar til hvordan det skal opbevares. Min mands trofæer hænger på væggen og de er stadig hvide, måske med en gullig tone.

    SvarSlet
  2. Lene, det er sjovt at gøre sådan nogle ting sammen. Jeg tror, som din mands trofæer, at de skal være i luften.

    SvarSlet