lørdag, august 10, 2019

Processen er i gang ...

Processen, der er i gang, handler om, jeg snart skal have høreapparat.
Jeg vakler hele tiden: Er det nu også nødvendigt?
Ikke når jeg går herhjemme ...
Men det er jo en latterlig målestok, for det er selvfølgelig i samvær med andre, det er nødvendigt.
Altså, for at trække tiden, så valgte jeg i februar en offentlig høreklinik. Der var otte måneders ventetid!
Havde jeg valgt en privat klinik, havde der nok kun været få dage.
Der er også en prisforskel. Jeg har forstået det sådan, at man får ca 6000 kr i tilskud til private høreapp. Den endelige pris afhænger af, hvor avancerede de er. De offentlige er gratis (tror jeg) men man kan tilkøbe forskelligt. Fx. fjernbetjening til at indstille lyden, så man ikke behøver at tage den ud af øret, hvis man vil skrue ned.
Nu nærmer tiden sig. Jeg glæder mig faktisk til at finde ud af, hvordan det er. Hvordan det fungerer.
Og da især, da jeg så de her flotte høresmykker :-)
Mon ikke jeg skal have fat i sådan nogen?
Billedet har jeg lånt HERFRA
En guldsmedeforretning i Roskilde.

11 kommentarer:

 1. Guldsmykket er vel nok flot! Jeg er spændt på at høre, hvordan det går med at bruge dine høreapparater.
  Har din familie eller dine venner fortalt dig, at de synes, du burde få høreapparater - eller hvordan bliver man klar over det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, jeg snes også det er et fint smykke.
   Nej, ingen har fortalt mig, jeg trænger til høreapp. Men jeg har kendt et par mennesker, der ikke ville indrømme, de hørte dårligt, selv om det var tydeligt for alle andre. Sådan vil jeg ikke, så det er nok fire år siden, jeg første gang fik foretaget en høretest. Siden er min hørelse blevet dårligere. Det er især de dybe stemmer og de lyse, der kan være svære at forstå.

   Slet
 2. Har du det mon lige som John, der syntes det var lettere pinligt at skulle have høreapparater, "for så er man jo gammel!" For ja, det bliver man jo, gammel, altså, og jeg synes ikke, det er spor pinligt at have brug for hørehjælp - det er jo ikke pinligt, hvis man får brug for briller :-)
  Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvor dårligt du (måske) hører, men som ægtefælle/pårørende er det irriterende at skulle gentage næsten alt, hvad man siger, så det var SÅ dejligt, da John endelig kapitulerede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er som om, der er noget stigma forbundet med høreapp. Det er selvfølgelig noget pjat og kan kun ændres ved, at vi, der har brug for høreapp. bærer dem ligeså naturligt som briller. Jeg kender det med irritationen, for Henrik ville ikke indrømme, han hørte dårligt. Hvor godt at John kapitulerede. Hvis jeg sidder sammen med flere mennesker, siger jeg altid, at min hørelse ikke er helt skarp. Det er ofte slutningen af en sætning, der bliver utydelig for mig. Mange mennesker sænker stemmen, når de er ved at være færdige med at sige noget :-) Ja, det bliver spændende at komme i gang med.

   Slet
 3. Nu er jeg jo en, der har brugt høreapparat i en del år efterhånden. Ingen lægger mærke til apparatet selv om jeg er korthåret. Det ville de så gøre, hvis jeg havde det smukke smykke på :-)

  Pøj pøj med det, det kræver lidt tilvænning, men jeg er glade for mine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, det er godt at høre fra en erfaren bruger :-)
   Jeg har lagt mærke til, når jeg siger, jeg snart skal have høreapp., at der er flere, end jeg havde observeret, der allerede bruger det.
   Det bliver spændende, hvor udfordret jeg bliver i at vænne mig til det. Hvordan der bliver plads bag brillestangen?
   Ja, det ville blive synligt med smykket :-)

   Slet
 4. For hulen da! Hvis høreapparater ser sådan ud nu om dage, vil folk da simulere døvhed i hobetal!

  Nej, spøg tilside. Jeg kan godt forstå, at du ikke lige frem springer derhen. På den anden side kan tiltagende tunghørhed vise sig at blive et stort, socialt handicap, så jeg håber ikke, du venter så længe, at det kommer til at skade dig.

  SvarSlet
 5. Haha Henny :-)
  Nej, jeg er ikke så presset af mit høretab, som fx min nærmeste nabo var. Jeg kunne høre al samtale mellem de to - det kunne min genbo på den anden side af vejen også. Så da nabodamen fik høreapp., blev der mere ro omkring os. Hun sagde selv, at det var de bedste penge, hun havde givet ud.
  Jeg vil ikke ende der, så jeg har været lidt på forkant med at få lavet høreprøve. Tre gange de seneste fire år. Ørelægen har den holdning, at han ikke vil sige, når en pt. har brug for høreapp. Det skal vedkommende selv. Og det er selvfølgelig forskelligt, hvordan folks behov er - ikke at forglemme de nærmeste, som nok er dem, der døjer mest.

  SvarSlet
 6. Der er sket en rivende udvikling indenfor hørerapparater, skriver en der ikke har haft behov. Dog kender jeg flere der bruger, og nogle der er langt yngre end jeg er. Mine tanker går stadig tilbage på det store brune monstrum der tyngede øret, eller som 1 fra min folkeskoleklasse gjorde stængerne på brillestellet alt for tungt og klodset.
  Min søn blev kasseret fra militæret grundet nedsat hørelse, men klarer det stadig uden brug af høreapparat, tiden nærmer sig dog.
  Det bliver spændende hvordan det går dig i processen fra første møde, til du har det korrekte høreapparat i brug.

  SvarSlet
 7. Mit navn er Eva Hovmand Skjøtt, jeg har været gift i over 6 år, og det var forfærdeligt, fordi min mand virkelig snydt på mig og ledte efter en skilsmisse, vi brød sammen for et år siden og vi kom tilbage efter så mange behageligheder for dejlig kærlighed gaver. Jeg elsker min mand så meget, at der ikke er nogen time på dagen, hvor jeg ikke tænker på ham, han er en verden for mig, jeg værdsætter ham på samme måde. være så jeg ikke kan gøre noget for at skade ham eller få ham til at føle sig trist. Jeg stødte på en blog-blog Et vidnesbyrd kaldet "Osawe jennifer" på Internettet, hvordan han gendannede den store nedtrængte storpræstinde i medgiftens tempel, hendes eks-mand derhjemme efter 3 dage med kærlighedsformularer. Jeg har læst så mange forskellige postkommentarer om forundrede store kræfter har hjulpet mennesker over hele verden, uanset afstanden, de har bragt ex-kærlighed og hjulpet med at løse skilsmissen, og separate beretninger kom ud af kærlighed og skabte mennesker glade i forholdet. Jeg skal være 100% sikker, så jeg prøvede og sendte en kontaktmeddelelse til doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 og han svarede straks, og jeg fortalte ham min historie, og han gav mig kun 2 dage til at fortolke natten den hun var tilbage og bad om tilgivelse, hvor vidunderligt og pålideligt hans arbejde var. Hvis nogen har lignende problemer, bedes du kontakte ham på hans e-mail.

  SvarSlet