fredag, maj 08, 2020

Allerede fredag ...

For nogen hedder det: Endelig fredag. For mig hedder det: Allerede fredag?
Det har uden tvivl noget med min alder at gøre. Jeg hører også fra andre, at jo ældre vi bliver, jo hurtigere går tiden.

Jeg har været en tur rundt om Ørnsø sammen med Trine. Billedet her er fra det sommerhusområde, der ligger ved Ørnsø. Der løber en å ud i søen, jeg ved ikke, hvad den hedder. Men her ses tydeligt, som mange andre steder, at nogle træer er gået ud. Jeg tror, de står for vådt. Vi havde vores termo-te med og sad i den nyrestaurerede pavillion i parken ved Silkeborg Bad. Det var hyggeligt og sommervarmt.
Jeg åbner lidt mere i forhold til corona. For et par dage siden var Ingrid her til formiddagskaffe, og i aften skal jeg spise hos Pia og Hans Peter. Vi kan godt holde, om ikke to meters afstand, så i hvert fald en passende afstand. I går var jeg til varme hveder hos min datter. I morgen skal jeg passe Johanne et par timer. Min plan er, at vi først går på legeplads. Så går vi hjem til mig og vasker hænder grundigt begge to. Da hun hørte, hun skulle hjem til mig, blev hun meget overrasket. "Må jeg godt røre ved dine ting og dit legetøj?" De bliver godt opdraget i børnehaven, tror jeg. Men de hører det selvfølgelig også hjemme. Jeg tror godt, det kan gå. Grundig håndvask gør meget. Og hun er ikke forkølet. Hvor har jeg tit passet børnebørn, når de var syge og forkølede. Mon det er helt slut? Det er det foreløbig.
Mattias har lavet denne her tegning og tekst i skolen, da børnene skulle tegne og skrive om, hvem og hvad de savnede. Den er taped op på døren i stuen.
Den søde dreng, der skriver, at han savner sin mormor.


For fem år siden forærede Mona og Jens mig en orkide, da de var på besøg. Den er meget livskraftig og blomstrer længe. Når den er afblomstret, bliver den sat væk og får sjældent vand. Jeg har ikke lagt mærke til, hvor lang ferie den har, men pludselig opdager jeg en skønne dag, at der er to nye blomstergrene på vej. Er den ikke fantastisk, Mona?

8 kommentarer:

 1. Det er underligt ikke at have fysisk kontakt. Det er lidt underligt med imessage, facetime, woom, skype eller hvad det alt sammen hedder. Det er smart, selvfølgelig, men den fysiske kontakt, dog med ca. 2 meters afstand er nu langt hyggeligere.

  Jeg har haft fysisk kontakt til mine børnebørn og min datter hele vejen, dog var det kun udendørs frem til efter påske, der hvor børnene overgik fra nødpasning til en børnehave med masser af restriktioner. Og det var med behørig afstand for alle parter.

  Vi skal passe på os selv, præcis som når vi sidder i et fly, hvor vi skal huske at tage masken selv og så hjælpe nabosædet.

  God lørdag/weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det er rigtig, som instruktionen i flyvemaskiner siger, at vi skal passe på/hjælpe os selv, før vi kan hjælpe andre.
   Det lyder hyggeligt, du kommer inde hos din datter og børnebørn. NU åbnes der mere og mere. Vi håber, det går godt.

   Slet
 2. Jeg tror nu ikke, at tiden går hurtigere nu, end da vi var yngre, men det føles i uhyggelig høj grad sådan!
  Dine børnebørn er da bare søde, og ja, de nye regler sætter sig vist både godt og hurtigt fast hos de små.
  Vi har haft gæster siden i går; dvs. at de har sovet hos os, men de har haft deres eget badeværelse, vi har ikke rørt ved hinanden og vi har i videst muligt omfang overholdt at holde afstand. Heller ikke to meter, men over én, så vi tror på, at det er okay. Det er skønt at være sammen med folk; vi skal bare lære at være det på en anden måde end før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, det hænger sammen med at vi FØLER tiden går hurtigere. Det gør den selvfølgelig ikke :-)
   Vi får lært at holde afstand. Gad vide om det bliver svært at aflære. Det lyder som om, I har god plads til overnattende. Hvor hyggeligt.

   Slet
 3. Hvor er dit barnebarn sød. De er jo også vant til at have dig tæt på i hverdagen.

  SvarSlet
 4. Hvor er det sødt af Matthias at skrive, at han savner mormor!
  Det er en mærkelig tid i øjeblikket. Men nu hører jeg lige i nyhederne, at vi må nøjes med en afstand på 1 meter til andre. Mon ikke vi nu langsomt vender tilbage til mere normale tilstande?

  SvarSlet
 5. Madame, ja det er sødt skrevet.
  Og nu med 1 meters afstand. Vi bliver langsomt vænnet til at være tættere. Jeg er spændt på, om får får fri fra restriktioner i år?

  SvarSlet