søndag, maj 31, 2020

Dejlig pinsesøndag.

At supermarkeder har åbent alle dage er så almindeligt, at tanken slet ikke strejfede mig, at der kunne være lukket i dag? Min familie bor i et bynært sommerhus i nogle dage, og jeg skulle komme med morgenbrød fra Lidl. Ganske vist er deres brød bake off, men de har nogle lækre butterdejsbirkes.
Stor var min overraskelse, da parkeringspladsen ved Lidl var tom. En anden skuffet kunde fortalte, at Kvickly og Føtex også holdt lukket.
Jeg valgte at køre til Lagkagehuset, hvor der var  lang kø udenfor.
Vi har indtil nu haft det herligste pinsevejr. For børnene er det spændende at bo lige ned til Lyså, hvor der også ligger en robåd.
Med en lystfiskerfar bliver børnene også interesserede i at håndtere en fiskestang, og der blev øvet.
Der blev også fanget et par små skaller.
Jeg synes, det er så synd for fiskene, der får ødelagt deres munde af krogen (tror jeg) Mon de lever videre, når de bliver sat ud igen? Jeg siger ikke noget ...På vejen hjem kørte jeg forbi Almind sø, hvor det nye badeanlæg tager form. Det bliver uden tvivl en dejlig legeplads for både voksne og børn.

5 kommentarer:

 1. Det er jo meget almindeligt at sætte fisk ud igen, hvis de ikke overholder mindstemålene, og hvis det var reelt dyrplageri, var der nok nogen, der havde råbt op over det, mon ikke?
  Det ser ud til at være et skønt sted, I opholder jer! Børnene stornyder det helt åbenlyst.

  SvarSlet
 2. Ellen, jeg har undret mig over, når nu der er så meget fokus på dyrevelfærd, hvorfor ingen demonstrerer for fisk. Jeg kan godt høre, det lyder latterligt :-) Det er vist almindelig anerkendt, at fisk ikke kan føle smerte. Men hvordan ved man egentlig det??
  Ja, det er et skønt sted, og vejret giver anledning til udendørssysler.

  SvarSlet
 3. Hvor er det bare blevet en vane, at fødevarebutikkerne har åben alle ugens 7 dage, og det har de jo også, hvis altså de er små lokale købmænd, har en mill. omsætning der er lavere end et hm. kan ikke lige huske det. Så er det lige havecentrer, byggemarkeder etc. De har jo åben både Påske, Pinse, og skæve helligdage, men ikke jul og nytår. Lidt indviklet.

  Altid hyggeligt at være på fisketur. Min søn nyder det, en dejligt måde at slappe af på.

  SvarSlet
 4. Fisk føler smerte. På dr.dk eller DR's app kan man finde et afsnit af "Hjernekassen" om dyrs intelligens. Her diskuteres det blandt andet at vi mennesker ikke er i stand til at vurdere fisks intelligens fordi de ikke har noget dåser minder om et ansigt med mimik som vi kender det fra os selv og de fleste pattedyr.

  Min søn er slev glad lystfisker og mener bestemt at fiskene fint kan overleve en tur på krogen. Jeg tvivler nu på det, både om de alle overlever og om det er etisk i orden.

  Vh Pernille

  SvarSlet
  Svar
  1. dåser = der

   Autocorrect fik narret mig!

   Slet